[7月機人新番] GRANBELM グランベルム

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
其實到依家都好似無講點解黑毛要做第一魔法師, 今集講勁耐咩我唔想咁勁架咩咩咩但又參戰, 又唔比安娜打死佢, 作者係咪應該比返個好强嘅原因佢要成為第一魔法師

定係我miss咗
俾安娜知道佢更加嬲
係你miss左
佢好似第二定三集話要做the one消除所有魔力
好似龍騎真司咁
又等睇live
百合大法好,又kiss又床戲
安娜
消失得好徹底
女主個妹有古怪?

羅莎竟然以咁既形式出返場

女主個妹睇落唔簡單,似係大boss feel,可能係佢製造女主,甚至成個世界歷史出黎,所以女主基本上係空白記憶,一無所有

下集九音
連官網都......
會唔會係上一次granbelm水晶同四翠既關係就好似而家既滿月同新月咁
順佐能乎!!
仲以為羅莎刮係生存係OP ED

女主個妹真係好奇怪
基本上都係痴寧寧多
跟住今集仲要知寧寧過左黎
有冇人都覺得果兩個女主角好黑人憎
見人地分析話,女主本身就係魔力既來源,佢發夢見到既月球飄浮就係佢真實既記憶
女主間屋同個妹係真實存在,但被女主強大既魔力扭曲到以為有個家姐
仲話睇寧寧既電腦,係女主間屋正中心魔力強勁,女主個妹當時係門口,所以唔關個妹事
有d似,四翠聞到九音有水晶既味道就突然起返身
滿月唔知做乜咁,新月把口就...
Reddit上面都好多推測
甚至話而家滿月個家庭係佢虛構出黎,但因為同自己都係無親所以阿妹黐nenene多
只係點解釋包括安娜在內的記憶干涉

而家諗落都幾恐怖
講到打呢場戰鬥無人會死,但分分鐘係「敗者的存在消失左所以無人死」
不過可能係戰死者限定﹐第一集羅莎輸左之後都無事
女主好明顯係冇意識控制到D魔力
依家仲要高人地幾千/幾萬倍 咁高魔力做到記憶干涉都唔奇
不過連女主自己都好似唔知 又成日發月球夢
寧寧分析完話: 要去番以前個魔術時代先有呢個數
ME:
再加埋之前條問題 話女主部機未係100%輸出
咁呢一part就make sense
分分鐘變左女主先係boss
K島今集討論有人講得好
就係而家所有我地睇到關於滿月之戰的情報都可能是假的,無野可以信
如果下集要角係九音+水晶應該會再解釋到d野,有人甚至用水晶同滿月對眼幾乎係一樣黎估佢地之間可能係同質的某樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞