[有圖]不要自作多情 武漢鄙視你班「港獨廢青」

199 回覆
1998 Like 30 Dislike
尋日仲好撚多大愛左膠覺得人哋慘
又想捐錢又推上國際
呢家人哋唔使你班香港廢青幫呀
自己都泥菩薩過江自身難保
顧掂自己先啦
人地國家嘅野關我地鬼事咩
中國人去死咪由佢地去死囉
巴打
有冇條link睇下
香港都有一大班 藍色廢老 叫共慘黨萬歲啦

要cap 都可以cap 一堆
别跟那些甘愿被圈养的猪争论了,那些人就是只顾自身利益,别人的事干他屁事还要多踩一脚。被困在墙内天天被维稳自以为是评论墙外的事情,就算翻出墙外都是选择性只相信有利国家的报导和言论,他们的奴性已经是根深蒂固的了。
其實我覺得唔出奇正如連登咁都有人搞分化啦
中國有人咁樣扮代表佢地都唔係冇可能
唔需要因為有人咁講而憎武漢人嘅
我無憎武漢人 但唔好將反送中 變成聲援武漢
我地睇到佢地嘅正同反
而佢地只睇到香港嘅反

同幫班冇電力供應地方嘅人爭取電視冇咩分別
但你自己屋企打哂交
頭破血流,你仲有時間唱鳩隔離屋包二奶? 咪玩啦好嗎
你哋只見到武漢有條友割蓆,但就見唔到依個post正正起咗分化武漢同香港的作用,當你哋屌緊武漢人的時候,請諗下依個結果邊個最開心

對香港嚟講,依個議題係可有可無,搞大佢未必有用,同時唔搞都冇咩損失,但係點解會咁多人仆出嚟反對呢

到底真正會驚依件事經由香港搞大的係邊個呢?佢為咗依個目的會用咩手段呢?
我覺得大家應該諗清楚依件事
你真係睇咗PTT篇文?
台灣必須支持香港嘅原因係因為唇亡齒寒
香港支持武漢為乜?武漢並唔係我哋國安防線喎

「今日武漢,明日香港」
武漢嘅情況同感情完全同香港扣唔上關係
除咗有失焦嘅危險、俾外媒誤讀嘅風險
我哋咁樣聲援武漢有咩好處?

武漢人都話,屌你港獨行開啲啦
你做咩要塞自己塊面去人哋屎忽到啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞