[有圖]不要自作多情 武漢鄙視你班「港獨廢青」

199 回覆
1998 Like 30 Dislike
可能以家要你幫手就多謝前多謝後,完左就香港是中國的,香港人又唔係未試過大陸點樣過橋抽板

我地依一刻要嘅
究竟係證明香港人有幾大愛大仁大義
定係5大訴求?!
呢個都係
武漢可以幫你爭取幾多時間? 人地果個係垃圾場問題咋 中共要處理 好快搞得掂啦

同埋而家香港唔夠時間用咩?
如果可以有各個省嘅黑材料 再總動員去大陸網散播 佢都幾撚麻煩
push
係咪大陸啲搞分化嘅網絡打手
真,呢啲垃圾場問題中共唔係未面對過 我印象中上次都有幾千人 大家唔好將佢睇到係要推翻政府咁
你估大陸人自己唔知咩

到底你地有冇真係接觸過主流既大陸百姓

你地唔好咁天真當佢地同其他國家既人一樣
佢地唔係跟普世價值果套架
Push
幫你都要鬧
咁你地慢慢享受
占占占人
占占点
占点占
点占占
..占占占
搞到成條村有肺病,唔走去屌政府屌幻官
走去屌香港做乜出咁多聲
其實原po下面都有幾多人屌緊條友
推一推
鄰國嘅嘢關你地撚事咩
你要明白,香港人同台灣人都係視民主自由人權好重要;而中国人並唔係咁樣,佢哋係可以為錢放棄一切

身為香港人,對自身身份要好清晰,香港人唔係中国人,更甚嘅係連同路人都唔係!基於外人角度,你可以表達同情,但係唔需要聲援,因為佢哋即使爭取到民主,都只會公投香港係中国密不可分的一部份!

唔好再同中国人糾纏不清,香港搞成今日咁,中国人係有份造成嘅,每日150個到今時今日都仲係進行式,佢哋無一個係無辜
其實文宣聲援武漢喺事倍功半,一黎喺大陸人醒覺度好低(佢地真係好蠢),武漢當地人又比人斷網果d,就算俾佢地知道香港人幫,令部分人暫時唔鬧港獨又點呢?就算幫到佢令國際關注,大陸人被封鎖消息,都唔會知道國籍關注,好晒氣。

如果要達到樓主講嘅星星之火可以燎原嘅效果,應該要「文宣俾其他有類似環境污染問題嘅城市」,俾佢地知道武漢發生緊咩事。或者學五毛d文章咁,應該武漢環境問題呢個topic,吹埋大陸有咩社會問題,令佢地有不滿情緒。

btw,大陸網絡,信息都有嚴厲監控,各大平台關於武漢嘅話題都會被極速和諧,香港人好難插手做到d咩。不過如果大量唔同話題同時發生嘅話,就唔一定做得切

朋友話佢朋友發夢有人同佢講呢d嘢,絕對唔鼓勵全國動亂。對武漢嘅事我冇嘢講。
最後嗰句,求仁得仁,不值得同情
最重要唔好失焦,清楚咁記得我地係香港人,佢地係中國人!
武漢撚反共再講
根本佢地套價值觀同全世界唔同
就算武漢整多單六四佢地都唔會反共
你叫佢爭取民主佢只會屌番你轉頭
真係醫番都曬藥費 算把啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞