[7/7活動]第三條戰線正式啟動

4434 回覆
5858 Like 42 Dislike
推!
TLDR:

你屌鳩人冇用,其實都係冇用,按你既邏輯,冇用屌黎做乜鳩?

原文:

好多人覺得遊行冇用;好多人覺得衝冇用;好多人覺得佔領冇用。我都係。我好認同亦都好明白呢班人既諗法。冇用,做黎做乜?幾多人上街都改變唔到政府點解仲要去遊行?衝係冇用架有百萬人和平遊行已經好勁好地地又衝乜撚?

係,其實咩都冇用。

我都唔想散播失敗論,但呢個係事實。事實係,好多散播失敗論既人,佢地既失敗論都唔夠失敗。仲有個最終最極最終極既失敗論,就係,原來你自己都係冇用。

係,其實你,都係冇撚用。

你以為你覺得冇用就真係冇用?sorry,其實你都係冇用。你係「覺得一樣野有冇用」呢方面一樣係冇乜用。如果你真係咁有用,你覺得一樣野冇用就真係冇用既話,咁你唔係料事如神再世諸葛,都應該係蕭若元level既阿拉丁神燈。

好多人都認識唔到,當你判斷一樣野有冇用既時候,其實你既判斷,只不過係鳩估。但係你往往對自己既鳩估有近乎盲目既自信,你會列一大堆數據同原因去分析說明你既鳩估,係幾咁唔鳩,就好似劉嗚煒同蔡加讚分析俾你聽自己點解咁成功一樣。

事實係,你就係係到鳩估,你根本就唔撚知有冇撚用。

你好有自信覺得咁樣做係一定有用或者冇用,係因為DK Effect。即係無知既人往往錯誤評估自己既能力;愈無知就愈有自信,就愈相信自己既鳩估鳩吹鳩分析。所謂謀事在人,成事在天。乜野有用,你根本就唔知,但係事都唔謀,就肯定唔會成。

老老實實,根據過往經驗,我都覺得今日就算七百萬人上街都冇乜用,咁係咪就唔上街?唔係。因為「我覺得」都只不過係鳩估。予其鳩估鳩做有冇用,不如試下,做左先,好過你鳩屌。你覺得衝冇用,你唔衝,不如都試下唔好基於自己既鳩估,就屌鳩人。
支持!要宣傳我地愛國愛港!(事實係咩自己銘記於心先) 洗唔洗印野向大陸人做文宣?
啲大陸人最撚中意小便宜
有無人可以派啲有反送中字句嘅紙巾呀零食呀
佢哋一定排住隊拎
有男女朋友又可以拍拖
無朋友又可以識朋友
又可以做運動
又可以行街欣賞
又可以衝出自己地區

實要狗衝出黎

可以順便播埋黑警片
香港人 未撤退
為左手足行落去

推!
Push
遊行當日,暫時放低對大陸人既敵意。
在下覺得:
傳單要用返佢地 平日用既字眼 顏色
唔好講 遊行係為左反送中香港人送返大陸審之類,佢地成日覺得香港人有優越感。
反而試下 講,如果條例過左,西方國家借此制裁中國,唔俾貨物入口,可能影響到奶粉 化妝品 電器入口香港,就算入到香港,都可能要加關税...
總之用金錢利益去諗

多謝刻意到港
了解民情
推 一定參加
有冇得推返上去
Sorry唔小心負評咗
等左九龍區活動好耐
唔洗驚過唔到海
Pish
加油,幾多都去 !
記住到時唔好敵視支那遊客或者鬧佢地
我地係想佢地聽到香港發生咩事
再將信息同親戚朋友傳開去

等共產黨廢事香港搞搞震就自己收皮
其實不如先打網戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞