[7/7活動]第三條戰線正式啟動

4434 回覆
5858 Like 42 Dislike
7/7 2點半至6點的南行45個班次已經買唔到飛
可能唔比大陸人過來

我冇野講
支持
香港人加油!
首先,我冇屌鳩人,呢次嘅kln遊行其中一個目的係開啟自由行戰線,前設係大陸人對我地都發生咩事其實唔清楚,我地想啲大陸人知我地發生緊咩事,但事實唔係咁,其實啲大陸人係知,只係佢地依然覺得我地係搞事,所以我先覺得對牛彈琴

其次,由6月9號開始嘅星期日遊行我次次都有去,你以為我係覺得有用?“有啲野係無用都要做”呢件事我都好明白,因為我都係咁諗呀,我只係想指出唔好以為大陸人係好似我地諗咁無知,佢地只係唔覺得自己需要呢啲自由,所以唔洗心存希望以為啲大陸人經過呢次遊行會有咩睇法上嘅唔同,

遊行有好多目的,包括重申立場,要求回應5大訴求,唔想被代表等等,我對其中一個目的嘅效果悲觀唔代表我對成件事都悲觀

最後,我而家已經換好衫準備出去遊行,所以有咩遊完再講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞