[7/7活動]第三條戰線正式啟動

4434 回覆
5858 Like 42 Dislike
呢個有point, 唔駛俾人話暴力, 可以同和理非合作.
但要預有暴力藍絲搗亂, 加黑警借話有人投訴做野.
諗定對應方案.
佢敢而家玩大佢就最好
去啊喂
lets go!
p
到時帶個電腦同mini projector帶多舊ups水電
係站附近播番六四記錄片,講番我地驚送中既原因,同大陸旅客宣揚呢個政權既黑歷史,比佢地知道我地真正驚恐既係乜野,想爭取嘅又係乜嘢。

好多大陸嘅人或者香港嘅藍絲淨係見到我哋抗爭嘅影響,而反而覺得我哋係被洗腦嘅一群。但係其實如果佢哋嘅對呢個政權嘅認知更加深入,比佢哋得到喺內地得唔到嘅資訊,比佢哋睇到喺內地睇唔到歷史嘅時候。可能佢哋就會認清楚由細到大被洗腦嘅係佢哋。宏觀啲睇,香港嘅民主自由唔單只係香港最重要嘅價值,同時亦都係通往內地比佢哋真正認識民主自由嘅最後一個關口。所以當佢哋仲可以落嚟香港,而我哋又可以積極咁分享我哋對呢個政權驚恐嘅原因,我哋或者可以改變大家一直認為來自內地嘅敵人,變成我哋嘅戰友。
Push
新路線 支持 推
又嚟
唔好傻啦,以我近年極近距離接觸中国人,佢地個腦洗得極透徹,大把人比藍絲更藍,等於你入西環同中聯辦宣傳一樣,要做都唔係咁做啦。要做只能以子之矛攻子之盾,例如幫中国爭取一d對中国人有利既野而中共又唔敢開既野,例如爭取中国開防火牆,爭取中国電信開放減價,等中国人覺得我地幫緊佢,佢地先會企呢一邊,你去無啦啦宣傳,佢地200%覺得你班人身在福中不知福
為咗佢/為咗佢,仲有佢,我哋已經冇退路。
呢個路線正呀喂
太好了
終於唔洗過海
我都同意,以我近年極近距離接觸中国人,佢地個腦洗得極透徹,大把人比藍絲更藍,等於你入西環同中聯辦宣傳一樣,要做都唔係咁做啦。要做只能以子之矛攻子之盾,例如幫中国爭取一d對中国人有利既野而中共又唔敢開既野,例如爭取中国開防火牆,爭取中国電信開放減價,等中国人覺得我地幫緊佢,佢地先會企呢一邊,你去無啦啦宣傳,佢地200%覺得你班人身在福中不知福
做嘢!!
終於有得搞強國人,等咗好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞