中國網絡攻擊含圖

653 回覆
2345 Like 26 Dislike
Pls destroy china
7月1號中國已經對全球發動緊ddos
其中香港都係目標

其實估錯咪認錯囉sorry
事實上幅圖唔係流既
咁岩cloudflare死機
話係DDOS都係合理猜測姐
唔明笑乜
原來我地直線炒車,應該係,除非唔係
唔係笑你地
但一有人質疑係咪唔關ddos事之類一係唔理,一係笑9人
有d就亂咁9up,搞到唔識果d又信到十足十
呢個係健康既討論咩?
我一開始都以為係打死左,都係自己check過下先上黎講2句
又比人話搞分化
好啦
我都係估下 唔好動怒
因為cloudflare咁大型死機都唔係咁常見
柒左既話我認錯
中共滅聲維穩用到DDOS實在太常見
錯手負評
咁我割蓆先我冇笑人
btw點睇到唔係ddos?想學下
不過好多公司同出面講既root cause同真正既root cause係會唔同,
我諗大部分返過工要對客既IT狗都知呢點
覺得佢講大話既都無問題
多謝你點醒,真係唔知係fake new

下次係真要多d咁嘅理性討論
連仔發動出P牌技能!
連登仔又集體炒車!
係囉,咁都睇到穿成件事
唔想比客追究啫 又要寫RFO 又要寫IR。。。
其實多數都係會觀察正常traffic一段時間,定個正常既traffic 量(threshold value),
可以包括pps,bps,connection之類
咁過左個threshold就會出個alert之後d人先會去check, 當然中間可能都會有auto mitigation
有d嚴格d可能會monitor埋RAM/CPU/Error之類
咩話? 有人唔小心blackhole左個客死左幾分鐘?
是但搵個ISP屈佢packet loss啦
今日連炒兩鑊
無帶手錶事件
DDoS
佢地真心好撚肉酸
長知識了
你咁講好make sense
🙈🙉🙊
先唔理係咪大陸ddos打死左cloudflare
係咪炒車呢樣野唔重要,大陸網軍都係仆街黎架啦
平時都真係好多ddos 既source都係大陸果邊黎
估計都係比佢地控制既zombie多
冇辦法,支那邪惡軸心國家形象太深入民心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞