中國網絡攻擊含圖

653 回覆
2345 Like 26 Dislike
可以試吓用 ProtonVPN 先,
新開 AC 有 7 日試用。

NordVPN 見有啲人話穩定性一般,
自己入去睇完評論再衡量用唔用佢
https://lihkg.com/thread/1192893/page/3
扮完仲要亂傳先痴線
十足十d 藍絲
呢班人個腦已經痴尻撚哂線
話攞到DB啲料條友係咪on9 ga
Ddos淨係send HTTP request攻擊咋嘛
幾時會搞到DB
真係唔好同人講你讀IT
大家見到分化狗可以直接block
覺得我係都可以block我
勵害了
DB果個係on9
但你唔知都唔好亂講
DDOS唔係只係send HTTP request, 最簡單既syn flood都可以打爆server
最少仲有一堆UDP 好似DNS, SSDP, NTP之類
連登仔已經退化到同藍絲無分別
驚弓之鳥
最多都係炒車姐未至於只選擇願意相信嘅消息

有料咪澄清翻,唔洗話人冇用

quote翻cloudflare個blog嘅野出黎

「For about 30 minutes today, visitors to Cloudflare sites received 502 errors caused by a massive spike in CPU utilization on our network. This CPU spike was caused by a bad software deploy that was rolled back. Once rolled back the service returned to normal operation and all domains using Cloudflare returned to normal traffic levels.

This was not an attack (as some have speculated) and we are incredibly sorry that this incident occurred. Internal teams are meeting as I write performing a full post-mortem to understand how this occurred and how we prevent this from ever occurring again.」
做呢行見到咁多人扮專家唔可以講2句一定要認同你地?
隨意
上面又話ddos偷唔到嘢,其實姐係只係偷唔好結構好嘅網
開頭仲以為係邊個咁勁,搵到咩network call可以令cloudflare啲機空轉自膠半打先
我地反擊去支那吧
共產黨電腦大爆炸啦屌
結果咪俾支那打,反而係美帝還拖
咪制吖
未有萬全準備(包括免責同免罪permit)之前都唔好輕舉妄動拜託唔好送人頭
我無講咩? 一早講左啦 自己睇#510
突發!大公網死咗
唔係咁咩件事
5G Network
同佢地講連登有唔少巴打post出澄清所有嘢都係babycondom搞出嚟,唔連登發起,之後連登同佢地同時GG,睇下佢地咩反應
唔係講笑,其實好多人都好易俾人呃。只要你講啲佢地想出現既事,加一啲似是而非既圖片。
集底曬你友仔啲名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞