一人一份返過最撚爽既工

179 回覆
3 Like 1 Dislike
試過做藥廠sales, 隻藥本身唔錯

每星期一返公司開半日會,星期二至五每日返公司半個鐘就返屋企打機

有clinic落單就5點半返公司落單,順便6點拍卡走人

每Q都到數,平均 28000-30000一個月

其實做藥廠sales 大唔大壓力...

睇佢日日打機就知hea到仆街 唔大壓力啦
唔洗sell長期有單

sales有窿路搵到客幾hea都得啦
交足數邊有人理你做咩
澳洲做緊私人學生hall租務 3個月contract
計番港紙 每日800 番12-4 5日
1個月前已經租晒d房 呢3個禮拜乜都無做過🤣
仲有1 2皮傭收
返朝早九點半/十點 下就兩點收工
八百蚊日
水喉佬
唔忙既時候 朝早做2個鐘野 HEA到2點半先開工
有時2點半做1個鐘又等收工

想搵份番通宵既工拎多份人工

請唔請人
水喉佬 但忙到pk
廚房 hea到仆街
客又唔多 做完單又坐低玩電話
試過訓個幾兩個鐘
港鐵cuca part time
坐係度7十蚊個鐘,可以自己交時間,返夠鐘數就得
水喉佬

請唔請人
水喉佬 但忙到pk

人工好低咋
得萬中
水喉佬

請唔請人
水喉佬 但忙到pk

人工好低咋
得萬中

因為你係學徒咋掛?
我就做物管既...我依區d 水喉佬 發過豬頭
個零鐘換個隔器都執千幾...

我份工其實都好hea , 但係唔多自由
可以上網/睇書 但係都驚比人發現
翻工冇野做仲慘過忙 唔覺有幾爽
幫個去左旅行嘅有錢佬看一個月屋
佢個廚師就無放假 三餐佢包 日日自助餐咁有埋飯後甜品
返工就無所事事咁坐係樹做下出入登記
因為都多人黎維修

間屋幾大?
一個月完全係間屋度?

幾千呎到 有泳池
看朝九晚六 夜晚有夜更
放工佢畀我沖埋涼至走
不過暑期工黎 做左一個月就走

點見?
識人
幾錢個鐘
大家有無發現
個個都有份爽撚到無朋友既工
但個個都話依加無做lu
水喉佬

請唔請人
水喉佬 但忙到pk

人工好低咋
得萬中

因為你係學徒咋掛?
我就做物管既...我依區d 水喉佬 發過豬頭
個零鐘換個隔器都執千幾...

我份工其實都好hea , 但係唔多自由
可以上網/睇書 但係都驚比人發現

換個隔一個鐘基本都換完
之後就hea
做倉
係度貼貼紙
人口普查
80/hr 暑期工算係唔錯
番到去坐 玩手機 做自己野
間唔鐘睇吓case彈番比同事
可惜做得幾星期

可以點樣apply 呀今年要搵暑期工
大家有無發現
個個都有份爽撚到無朋友既工
但個個都話依加無做lu

多數爽既工 都係hea + 自由既工
人工都唔高 (或者叫正常啦)

做得耐真係好頹
水族師
人口普查
可惜做得幾星期

下次人口普查你都grad撚咗啦
人口普查
可惜做得幾星期

五年一次 要2021年先有
上年做checker 好撚爽
無乜做過野
宜家份工 番8放6 5天工作 對EMSD平時有咩搞都叫啲細既去做野 平時又唔洗揹責任有事就彈比大佬/公司
做飯食1個鐘但例牌訓到2,3點先起身做野 一個月入一次文件野 計埋老強都有20k/月

等拎埋b牌就搵老細deal加人工升AE
話就話做hea工好頹
但係打份工做到狗咁,好多時咪又係變左奴隸,比你老細當你廉價奴工
冇話你努力左就一定有回報
當然唔努力就99%衰硬
只要搵著份hea工,自己識諗去讀書/有外快絕對唔係差
話就話做hea工好頹
但係打份工做到狗咁,好多時咪又係變左奴隸,比你老細當你廉價奴工
冇話你努力左就一定有回報
當然唔努力就99%衰硬
只要搵著份hea工,自己識諗去讀書/有外快絕對唔係差

agger, hea工係俾你逗住人工增值自己既機會
我而家日日番公司睇英文報紙 準備考政府工,
人工雖然得14k 不過真係無野做
美聯抄水牌 番九個鐘真正做3個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞