談香港媒體立場背景

378 回覆
1909 Like 7 Dislike
阿媽搵仔tg group入面流出左個message
個段叫人幫手影義士相既字入面 有 「@眾新」既字眼 有人就懷疑「眾新」=眾新聞 話眾新聞係鬼
但好難相信會係
明了
係驚好似支那01咁扮黃
01 咁多垃圾pages
擺明唔只想撈一樣野
慢慢入侵你
夾曬d料
連端傳媒同立場都撐,卻完全不提熱血時報,仲懶係客觀分析咁

HK01夠多深度文啦,你又唔撐,撐端?
雨革時期,立場新聞既前身本士新聞,話誤判,話恐懼,齋出行山資訊,到雨革完左,又彈返出黎,咁都撐?

你咁都撐,同出賣抗爭,出賣行動者,有乜分別?
我已經講左 香港有好多媒體 我講唔曬 巴絲可以留言補充
呢篇野我根本無撐過邊間 只係分析邊間值得睇 hk01要小心睇係因為佢地經常彈出又彈入 又試過撤回64報導
至於立場 六月以黎 佢地出過幾多力 大家有眼睇 你可以係出面開埋post問下大家原唔原諒佢

我打篇文只係想提供媒體背景資料比完全唔熟悉呢一方面既人 你咁樣就話我係出賣抗爭者 出賣行動者 坦白講 我好撚嬲
六月以黎我幾乎次次都有出去 我利用埋空餘時間整理資料 但就比你話出賣 咁你想我點?
呢個月以黎 我已經好無力 唔知仲可以點做
真係多謝你仲話我出賣行動同抗爭者
呢到唔係得你攰,但唔係攰過攰左就做乜講乜支持乜都係無問題。去抗爭唔係供人去做錯野講錯野支持錯野既護身符。

你係有理據既,就反駁我,以理服人,唔好俾人屌A就講B。
無為前事道過歉,脫殼再黎就算,點原諒?原則問題。有人插左你一刀,搞到你差啲死,唔道歉,當無事過,但個個星期都請你食飯,係咪就可以當無事發生過?如果你話係既,咁我只可以話大家既原則唔同

btw唔好咁矯性係到講做過乜做過物,唔係得你一個有出行動。有理據就講理據,唔使講其他唔關事既野去博同情分。
唔係當無事發生過,而係佢今次既貢獻大家有目共睹,蘋果以前一樣多人反佢用蝗語,但同樣地都用行動令大家支持佢地。唔係將功補過左要你令忘記,但你唔原諒唔代表其他人唔可以支持,你鍾意既,不妨係出面叫大家唔好再睇立場,解釋你既睇法。
你用你既原則話我出賣抗爭者,而每個人都有情緒,點解唔可以唔開心?你咁既說話同樣係抹殺緊我既人格,點解我唔可以指出?咁樣係博同情?
所以我講左,你答一句係定唔係就得,係既,就完討論。btw我唔係抹黑你,我係指出支持背後產生既問題既嚴重性。
如果佢有貢獻 點解我唔可以原諒?今次呢場運動其中一倘keyword就係大和解。
各位小心hk01,絕對紅底媒體

【HK01死全家】致年青人 - 慎防中共網絡降頭術
https://lih.kg/1301960
【HK01死全家】致年青人 - 慎防中共網絡降頭術
https://lih.kg/1301960

要睇
係勇武同和理非2類支持者信念上和解,唔係同紅底既端或者出賣抗爭同抗爭者既媒體和解
你自己原諒係一件事,唔好代表其他人去原諒
我無代表其他人喎 你自己出去睇下而家d人對立場既睇法啦
你講既熱血時報 班底夠係分化割蓆既表表者啦 咁又算唔算係出賣抗爭者呀 唔好活係自己世界啦 獨人皆醉你獨醒
唔係個個都會開post丫留comment丫咁表達呢方面既睇法見到多人開post正評立場就覺得現實所有抗爭者都正評,甚至覺得可以落一個結論係抗爭者同呢啲媒體大和解,真係好天真。

btw我都有講端,你唔回應下?
我唔係覺得所有抗爭者都正評 post前面都有留言 唔通我見唔到咩
每個人都有堅持既野我明 但如果你講到而家睇呢場運動既主要媒體之一就係出賣 咁先至係最愚蠢
端我講左有人話佢係紅底 但文章係有深度 睇唔睇係自己斟酌囉 你夠話支港01有深度啦
下,熱血時報企係抗爭者一方係常識黎

分化?講緊屌泛民偽獨?
割蓆?俾個例子黎?
出賣抗爭者?俾個例子黎?
01有深度係泛民左膠既共識黎,唔係我話,你自己無知就咪衝出黎扮智者分析啦

我無話你睇係出賣,我係講支持就係出賣以前雨革既義士同抗爭者……你文盲黎?
咁端有深度夠係有傳媒界既共識啦 弱智 只準hk01有深度?
咁我#1文章夠只係話「除左立場 仲有咩可以睇」 你又係文盲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞