談香港媒體立場背景

378 回覆
1909 Like 7 Dislike
新城係誠哥和黃旗下
端標榜自己係面向大中華,即係大中華膠點都係兩岸三地大一統底,個浸民主中國味真係改唔到
其實明報d社論呢幾年嚟都係咁維穩味重
push
旺角嗰堆
信報都染紅?!

經濟日報呢?
延伸閱讀

壹傳媒全年虧損3.38億元 流動資產淨額為負
https://lih.kg/1257393

[緊急]大家呢舖真係要課金撐肥老黎
https://lih.kg/1257569

除咗幫蘋果,仲有冇諗過幫埋立場同眾新聞?
https://lih.kg/1257570
無限維穩費

奇怪係佢多人睇但勁少廣告
施永青唔算紅底
佢呢啲叫曾經左派(需知道長毛都左派架)
依家佢肯定係商家佬一名:牆頭草
其實網上有得免費睇NOW332
仲有堆免費報紙
屌,講起呢兩條仆街先至最火滾

我唔憎類似工聯會果啲死紅底左仔,佢哋都叫各有立場,佢哋得過共慘恩惠,所以圖報共慘,中華膠冇野好講。

呢兩條仆街,扮中立,偽科學,搞分化,吸中立

呢啲先至喺對自由民主最危險嘅毒品,比政棍更危險!!

有一句偽名題老是常出現:槍桿子裡出政權

這句出自邊個把口唔講喇,陽謀都噏得出…

槍桿子裡出政權?!喺槍桿子裡政權先至真。

科學與偽科學好多時只喺一字之差!!

咁又關兩條仆街咩事??
槍桿子裡出政權本身就喺用嚟轉移視線。
因為控制思想先至喺出政權!!

無論喺咩政權,都喺講緊控制人心。
獨裁嘅政權可以利用恐懼控制人心。
開放嘅政權可以利用民主自由(口號)控制人心。
原教旨主義政權可以利用宗教控制人心。
無一例外!

呢兩條仆街,就用偽科學以傳媒人身份向民眾播!試圖利用偽中立去控制人心。

例如琴晚兩條仆街講中台之間有司法互助, 扮係有辨證,有分折,有理據…

我屌佢兩個!中台司法互助協議你兩條仆街叫中共寫入法例到丫戇鳩。

條協議民間架咋!中央敢認中華民國咩??敢認嘅就自打嘴巴破壞一中原則啦!!

戇鳩當理據,偽科學!!
所以«開嚟見我»咁仆街我都睇咗
如果有啲錢,非紅底嘅都訂閱資助下,
你係客,佢要你繼續資助,就要維持現有嘅立場同水平。

見到佢倒戈就立即退訂,多人退佢就會擔心,
佢都係無改變即係後面已經有紅資金主,
可以唔洗睇了。
武備志原來係香港01旗下
直頭內容農場水準
佢地之前係點樣宣傳?
其實信報同 viu 同源
點解編輯會出現分歧?
因為信報目前由一個叫郭艷明GE人做總編輯
前tvb高層
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞