有無巴絲打想學下整皮呀,散紙包教學

128 回覆
43 Like 3 Dislike
內襯係咪即係厘布 ?時間耐左會唔會飛起 同埋如果我用原色皮嘅話 加內襯會唔會怪
留名
好想試下但係唔係香港唔知點買啲材料
內襯係咪即係厘布 ?時間耐左會唔會飛起 同埋如果我用原色皮嘅話 加內襯會唔會怪

係會既,所以我上面包邊縫左線
留名
好想試下但係唔係香港唔知點買啲材料

ssp大南街幫到你

係會既,所以我上面包邊縫左線

原色會有小小怪直接床面封底算啦
跟住副件放上去度下位先 唔好落膠水住 記住要褶住咁度,唔好打平黎度

跟住要痴既位用砂紙磨下佢
2面上膠水,跟住痴上去,要褶住咁黎痴

痴完打番平佢,上半面打左斬先

跟住再褶番埋,起最頂果個斬位到搵個錐仔印過對面,MARK一MARK位
按住mark果個位 另一面都係向下咁打斬
2面都分開打完就好似下面咁啦

跟住上膠水,痴住佢

皮巴可唔可以分享下passport套嘅紙樣
皮巴可唔可以分享下passport套嘅紙樣

不如你搵下款比我睇下 我試下畫
想問問有膠既內"里"係邊度有得賣, 同埋咩質地既

同埋點解上膠水既位都要搵沙紙磨左先

我買過2隻 普通無背膠就好易揾
後期淘寶揾到隻有背膠,一用番唔到轉頭
大家唔好覺得淘寶d野垃圾,其實好過香港賣既大部份野多多聲大陸玩皮既人多好多,佢地自然會有商家係外國拎d好野番黎賣,特別係皮料

btw同上面果班勁人比其實我都仲係新手

大家唔好覺得淘寶d野垃圾,其實好過香港賣既大部份野多多聲大陸玩皮既人多好多,佢地自然會有商家係外國拎d好野番黎賣,特別係皮料

有冇淘寶link

深水埗布棚見過有

有冇淘寶link

[url]复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【背胶里布,补强里布单价100cm ,宽幅70cm+ 全面升级】¥JEkT9OdJTz¥http://c.b5yp.com/h.WcuIym?cv=JEkT9OdJTz&sm=6ad4d4[/url]

答漏左 痴膠水前磨既原因係 你可以想像皮面本身係好光滑膠水痴上去係痴唔實
磨完之後粗糙左個接觸面多左自然會痴得實d
留名學野

答漏左 痴膠水前磨既原因係 你可以想像皮面本身係好光滑膠水痴上去係痴唔實

呢個問題我一直都有發生, 但未試過咁做多謝你
平時痴內"里"皮好q煩, 特別係豬里, 所以一見到你話有背膠

呢個問題我一直都有發生, 但未試過咁做多謝你
平時痴內"里"皮好q煩, 特別係豬里, 所以一見到你話有背膠

我呢個質地布wo但係
跟住落黎就縫線,壓邊線,同埋封邊,縫線壓邊線之前講過唔講啦

封邊我用左邊油, 邊油既用法好簡單,搽上去,等完全乾透,240-->600砂紙磨, 磨完再上上完再磨, 重覆3-4次到, 跟手上封邊蜡, 再搵綿布上下高速磨擦佢 ,磨擦會產生熱 ,咁D蜡就會溶左就會食入去D邊油到啦, 懶D可以用風筒吹

最後就完成架啦,我就用燙金機壓埋個LOGO仔

邊油係咪有顏色分?
邊油係咪有顏色分?

係呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞