有無巴絲打想學下整皮呀,散紙包教學

128 回覆
43 Like 3 Dislike
上面畫果幾粒點就好有用啦,卡位個中間點對番主體畫果粒中心點,咁個卡位自然就會岩位

跟住印個卡位皮落過主體到 度一度番岩個位,沿住畫條線出黎

沿住條線約4mm用砂紙打磨一下,頂唔好磨呀!!!磨3邊架渣
磨完之後痴塊皮上去,當然痴之前清左銀線筆痕先啦
今次貪就手拎左支白膠用,不過白膠真係好唔方便,無用好耐d夾仔唔知擺曬邊,用隻手壓住左5分鍾等佢乾

乾左之後跟手打埋斬,跟到我柒左既
事源係之前幫人整佢就話驚張8達通會fing下fing下趺撚左,其實今次係改良版黎,專登加1個卡位係for擺1張卡,不過考慮到佢話驚趺所以整到卡位好fit size,點知就太fit 所以邊距要扣咁D啦 今次我就直接沿住淺槽條線黎打斬 斬位離條邊得2.5MM到
所以卡位個橫加番4MM呀,姐係9.2X6.8
縫線,都係無咩特別

一開始主體有塊薄D既 拎黎度度位 睇下你想最後個放野位有幾大

個褶位就係多左既位 裁走佢
畫下邊線 封下邊

下面比大家睇下個手機套既初型
整完啦?
整完啦?

緊係未 比個形大家睇睇姐
如果有人睇既可唔可以話聲我知
好似我單緊機咁
我有睇緊
好有心機(整同開po都喺)
唔整都lm支持
幫推
有咩柒得過以為部相機插左卡原來張卡仲係部電腦到 仲要交埋貨比人諗住番屋企出po
lm
留名跟進
巴打分享下點縫線?
每次縫完 第2邊都好樣衰 時高時低
巴打分享下點縫線?

有冇雙面打斬
巴打分享下點縫線?

首先個斬窿要直,如果單面打斬,出到黎會係正面波浪線跡,背面直線線跡

跟住要揾番個規律,例如正面你入針先,跟住拉向左面,咁背面先入針,咁你跟住縫都係按番呢個規律
塊皮係邊度買
塊皮係邊度買

淘寶
有咩柒得過以為部相機插左卡原來張卡仲係部電腦到 仲要交埋貨比人諗住番屋企出po

即係冇成品睇?
巴打識唔識整手機殼
點樣用塊皮包住個膠殼
三年前入咗坑,之後戒過一排
舊年年中又整返銀包*1
十一月到依家手機殼*2 passport套*1 眼鏡盒*2
長期整好貴 但又好上癮

加油呀 你好有心機呀又影相又打字
有update未
有update未

呢幾日會整番個新既有頭有尾不過應該星期6既事
皮太厚自己可以點做 之前買落唔記得叫佢幫我鏟薄
皮太厚自己可以點做 之前買落唔記得叫佢幫我鏟薄

無架 我新手果時有把換刀片既削 削下削削到on99咁 又唔平

如果你話整體削薄削到機削咁靚 我覺得係高階技巧黎
三年前入咗坑,之後戒過一排
舊年年中又整返銀包*1
十一月到依家手機殼*2 passport套*1 眼鏡盒*2
長期整好貴 但又好上癮

加油呀 你好有心機呀又影相又打字

係架 我全身都皮整既野 表帶都有6 7條換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞