有無巴絲打想學下整皮呀,散紙包教學

128 回覆
43 Like 3 Dislike
會唔會開班教整 想整個銀包比男朋友 但完全唔識

sorry毒撚唔敢見人所以唔會開班

咁想學畫紙樣嘅話有冇邊本書推薦 淘左工具

呢個真係唔知 不如你講下你想整咩 我睇下有無整過 有既比SIZE你 你跟番黎畫啦

想整多卡位 有兩行擺紙幣嘅短銀包
同埋Saint Laurent呢款散錢包

一黎整d咁難今晚計下數個siz3

btw工具你買左咩?
有冇巴打同我一樣睇錯咗學整包皮

你唔係第1個

呢個真係唔知 不如你講下你想整咩 我睇下有無整過 有既比SIZE你 你跟番黎畫啦

btw工具你買左咩?

我都覺有啲未學行先學跑 本身有車開衫 但睇睇下先發現車衫同整皮係兩回事
工具買左你上面個平價list

btw工具你買左咩?

我都覺有啲未學行先學跑 本身有車開衫 但睇睇下先發現車衫同整皮係兩回事

唔該巴打

btw工具你買左咩?

有整衫都有幫助既
咁你應該識畫圖 銀包我之後要整
不過建議你做下簡單野先 縫線打斬果d始終要慢慢試下先明

btw工具你買左咩?

有整衫都有幫助既

簡單野有冇咩建議?card holder 同手鈪?

btw工具你買左咩?

有整衫都有幫助既

簡單野有冇咩建議?card holder 同手鈪?

卡套 鑰匙包 囉
巴打
想問呢隻野有咩用
巴打
想問呢隻野有咩用

無睇錯係一舊好靚既夾
通常用黎塊皮上完膠水夾實佢 同埋縫完之後夾一夾佢會d線無咁扯住塊皮 等佢睇落自然d
好一個挖皮底

今次主體個頂我會做包邊處理,不過呢個唔係最正統既包法

主體我一開始話點解要比之前多10MM呢 就係用黎後面做包邊
首先 用挖糟挖條5MM邊距既坑出黎,用黎定位

諗住講下點削薄佢 發現都好難講
把刀個方向好似下面咁,斜面向下,跟住順番把刃個角度,牽
削薄對把刀要求好高,要好鋒利,推紙係基本要求
如果把刀唔夠利,小心無情力整親手

削完之後,我有下都重手左 明顯有PART削多左
今次主體個頂我會做包邊處理,不過呢個唔係最正統既包法

主體我一開始話點解要比之前多20MM呢 就係用黎後面做包邊
首先 用挖糟挖條10MM邊距既坑出黎,用黎定位

諗住講下點削薄佢 發現都好難講
把刀個方向好似下面咁,斜面向下,跟住順番把刃個角度,牽
削薄對把刀要求好高,要好鋒利,推紙係基本要求
如果把刀唔夠利,小心無情力整親手

削完之後,我有下都重手左 明顯有PART削多左

記錯左 一開始預多左20MM
另一面同樣咁樣削,我就無影到啦

跟住係皮既中間用挖糟挖條坑,咁佢對褶果時就會無咁頂住
無挖糟既用自己方法啦,我都係取巧用挖槽挖左4條坑先變到咁闊
跟住黑色果d係內襯布,削薄以外地方痴上去
我痴既時候就高度預番岩,跟住橫就預多小小,痴完再用刀裁走多餘既,因為呢個內襯本身背帶膠,所以搣開就直接用得唔洗再落膠水

跟住上膠水,搵把間尺墊住個底用把間尺成條邊反起佢對貼

呀,差D唔記得講,最後條邊我要左一半姐係5MM姐,因為本身10MM係預正統包邊,要對褶2次,但係又唔想條邊咁厚,諗落都係無需要,反正入面都見唔到.所以用左個簡單D既包法
打斬,縫線

聽日再出 其實整完左 不過唔得閒整理D圖 今次有插卡呀
話說新手整皮有冇話邊隻皮會好啲
話說新手整皮有冇話邊隻皮會好啲

植由玩住先 硬皮易玩d
新手想整tote bag 會唔會太難
樓主好有心機

其實細野同大野都一樣咁難整
大野tote bag呢d某程度上黎講仲易整
不過新手之所以唔推薦你地整係驚整得唔好會曬左成大塊皮姐 所以先用細件野黎練習先

不過新手之所以唔推薦你地整係驚整得唔好會曬左成大塊皮姐 所以先用細件野黎練習先

有無你整既tote bag 相

有無你整既tote bag 相

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞