[緊急!]眾籌網頁登各國報章頭版公開信已經整好!!!

5001 回覆
5912 Like 23 Dislike
如果 campaign owner 係諗住想俾大家繼續 top-up 上去,咁不如就加埋台灣
同埋近排台灣唔知點解俾 🇰🇷🐠 + 長榮罷工啲新聞淹沒咗香港嘅資訊
而且亦都有其他台灣人睇完連登呢度之後,話我哋應該要在地啲宣傳俾佢哋知條惡法,同埋我地要求正苦做嘅野完全冇做到
台灣戰友:

我是台灣人,這陣子一直很關注香港反送中遊行,畢竟香港與台灣是一家人,今天香港被中國化,下一個就是台灣,反之亦然,港台可以說是生命共同體,心臟是連在一起的。

在今天台灣623遊行後,我發現台灣與香港的資訊其實並不流通,之前主要都是靠媒體在傳遞訊息,但像今天的反紅媒遊行,就一堆台灣媒體刻意不報導,全部焦點都在長榮航空罷工打轉,如此以來,真正重要的訊息根本無法傳遞出去,而面對中國又將是一場長期抗戰,所以我認為港台必須要做到資訊連通,我會持續雙向的把香港的第一手資訊(連登)同步到台灣論壇(ptt、dcard),讓中國紅媒沒有干擾操作的空間。
ex.我將前幾天連登上看到的白宮連署,轉載到台灣第二大論壇dcard後,有5000多人力挺支持連署,今天看到連署已達標真的非常感動,證明港台同心,必能齊力斷金!
dcard白宮連署文章連結:
https://www.dcard.tw/f/trending/p/231542783?ref=android

重申:這是長期抗戰!
我呼籲台灣人關注連登
香港朋友關注ptt、dcard
雙方都能隨時掌握最新的第一手資訊
絕對比我一個人傳遞要強百倍

ptt連結:https://moptt.tw/b/Gossiping
dcard連結:https://www.dcard.tw/f

#國際關注
Push
半日搞掂 真係好撚感動
撐警個80萬人成個月都籌唔到十萬蚊
我係原post樓主,好感謝樓主及眾人將行動實踐。

香港人上下一心,絕不向強權妥協!
有個問題 依個網可唔可靠?
因為睇返個網以往既眾籌銀碼都好細 講緊只係幾萬蚊
第一個被封殺既論壇: Lihkg
捐極都捐唔到
110%
FREE HONG KONG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FREE TAIWAN!!!!!!!!!!!!!!!!!
駛唔駛開番個後備登出黎
好驚連登被清算
用PC版
唔好用MOBILE
已捐,繼續推
唔係既 比公海既人睇到未到額 會有意欲幫手捐
除左連登以外既地方 未必咁快睇到有眾籌
毅進星 100
基金可以自行直接捐落去,樓主無啦啦咁多錢,驚上邊有人攪樓主,呢件事低調d好
略盡綿力,準備食草,1000
屌,11點200萬,然後個半鐘300幾萬
你班香港人係咪cls?

不過睇到咁多cls既香港人真係好感動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞