其實立法會過半,唔係無可能

312 回覆
737 Like 44 Dislike
Pish
Push
希望這個post長期在熱門,立法會係主線之一
其中勞工界性價比極高,700個打工仔就可拉近6席差距:
https://lihkg.com/thread/1308087/page/1
我都覺得長期抗爭 最重要就係緊守議席
其實可晤可以資助職工盟大量搞工會
勞工工會果席其實要點做,可唔可以有簡化版?姐係我同幾個朋友要開間公司先係咪 樓主可以揾揾有線新聞刺針 有教大家拎體育界果票
共產黨唔俾你實現就可以
跟足程序無得唔俾你開一個工會喎,開個社團就唔同
pish
血債票償難聽到嘔
AY做過D乜9嘢?
過半又點? 有DQ 有分組點票
關鍵時刻下下掛住選舉實係公民黨內某D on9
勞工界關AY乜事?
論DQ:
1)如果學精左避到就無問題
2)如果學精左都避唔到,咁即係即係個DQ係比以前更荒謬離譜,咁就更加激起更多人反對丶更多人認同抗爭,尤其佢如果泛民過半佢才追加DQ輸打贏要,對民間與國際影響更震撼

選舉野同其他野係mutually exclusive 咩?一個人唔可以做多過一樣野?和理非的人不可以各有各做?況且,勞工界要預早一年開個工會架
「仲坐緊係度」,「未敢太過份」? Is this a joke? 朱凱迪舊年參選村代表DQ咗啦
論DQ:
1)如果學精左避到就無問題
2)如果學精左都避唔到,咁即係即係個DQ係比以前更荒謬離譜,咁就更加激起更多人反對丶更多人認同抗爭,尤其佢如果泛民過半佢才追加DQ輸打贏要,對民間與國際影響更震撼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞