其實立法會過半,唔係無可能

312 回覆
737 Like 44 Dislike
付出少(連要返工都做到) 有成效都唔去試?
其實上次唔係梁游同咁多個人既宣誓DQ
已經有關鍵否決權,大把野玩
下次希望真係有機會過半
邊有話唔得
而家係提出問題 要過半就一定要解決到以上問題

其實就算唔過半 有30個非建制
已經多好多野玩
起碼係立法院要打都多幾個人
dq
報名已經DQ你啦 仲有得選咩
今次可能政府第一步就唔比人入紙
之後仲有好多黑手段
希望啦...
Member - MHKIE
Detailed information is contained in the Membership booklet M3, "Routes to Membership".
1. To become a Member of the Institution you must
(a) have attained the age of 25;
(b) have obtained an accredited honours degree or an acceptable equivalent in a
recognised engineering or technological discipline;
(c) have received adequate training; for details of the Institution's formal training
programme, refer to the Scheme “A” booklet;
(d) have received sufficient responsible experience; and
(e) have satisfied the requirements of Professional Assessment.
For candidates over 35 years of age, a "Mature Route" is available. Refer to Membership
booklet M3, Section 5, for details.
16號出黎多係多人
但講選戰有幾多人黎
叫人登記選民有幾多人理
雖然唔妥泛民心態收割選票

但係好現實,係我地可以做嘅野

今次就算200萬人
我估剩係拎返泛民64黃金比例
係咪淨係受 Hkie, hkis, hkia 含撚?
我同我老母直接解釋功能組別=類似緬甸/泰國既政府委任制,而美國人權法就係取消政府委任全面直選。咁樣描述應該無錯
隨左議員可以保護示威者,拎資源
唔好期望有其他作用
Engine紅底老屎忽多到你唔信
過多屆啦
要佢地齊人去開會先得ga
有咩期待都好啦,非建制多個議席對抗爭就點都無害嘅
可能有人覺得依個制度不公,有人覺得泛民正仆街,有人覺得選完都無用,有人覺得政府咪DQ,但係at the end of the day,我始終搵唔到一個唔做嘅理由。
相信可以過半守住惡法嘅咪做多D文宣勸多d人幫手,唔信嘅都希望你見在鄺神佢地今次咁勇咁幫得手,投一票支持非建制,你想投本土自決泛民都無所謂,少一個建制我諗對大家都無害掛。
同埋有人話仲信議會嘅人好天真,係啊係好天真,但係唔係每一個想參與嘅人都衝得起,對一D啱啱學識參與嘅人黎講,肯投票已經係一個可以比佢地繼續試落去嘅機會,真係有必要屌走同路人咩?無人否認搶多5個功能界別仲要唔比人DQ好難,但係難唔係唔試嘅籍口。
兄弟爬山,各自努力。今次和理非實踐左諾言,不割蓆不譴責不篤灰,希望咁多位義士都可以比機會一D和理非去嘗試係建制內改變。
佢地諗住fg 就可以投票
好多支那公司支那人競爭,根本舐共=放清兵入關正戇九
做人最緊要厚面皮,出爾反爾有乜所謂?同共匪講道德?
其實選舉主任有無保鑣?強烈要求下屆起終身保護!
衞生服務界係咪繼續李國麟 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞