|Switch機主討論(120)| E3情報整合| 歧路旅人| 妖怪手錶4 | 節奏薩爾達 | MarioMaker2

1001 回覆
7 Like 3 Dislike

拎埋D膠公仔打飛機
三廠繼續唔買帳
買咗未?想問幾錢?
呢隻早排ps free玩咗 好撚正
60fps先買
Astral Chain 「以三步曲作創作初心」證實為誤譯
正確譯法應為「有唔同嘅想法將Astral Chain擴張至三步曲(甚至更多)首步」
https://gematsu.com/2019/06/astral-chain-no-dlc-planned-but-conceived-as-trilogy
Maker邊度有偷跑
Facebook 出晒post,而家係光明正大咁賣,間間都有
見到octopath出中文想出部switch玩下,有冇話出面邊到買會好啲?
有冇其他game啱玩先
淨係呢隻既不如玩pc版
聖劍,符文工廠,寵物小精靈都想玩呀
係咪得日文?
Mario maker間間都扣特典
其實RPG黎講 XENOBLADE 2 係好玩過八方

利申:30年前DQ1 開始打RPG打到而家,絕對接受點陣圖畫面,
但論及整體故事同表達方式黎講,xenoblade 2 嬴八方成條街。
良心小店呀嘛
計平左你架啦
同意
xb2係衰在太有自信,頭十個鐘放得太少content,唔啱呢種日系畫風連呢十個鐘都捱唔過

八方concept係好,但其實content唔夠,而且八條線太少交集/合流真係有啲可惜
變做八條支線合為一條主線,再將true end拉翻長,就會變神作
良心小店知道唔係個個人想要支筆,賣game 計平俾大家,筆就良心小店自己硬食,其實小店要咁多支筆有乜用,小店為咗等大家可以平啲買到game ,蝕住嚟做
你見龍頭乜源門口一堆特典任賣都知遊戲業真係冇肉食㗎
係咪要訂左先有特典
要錢阿問左幾間 20~50蚊不等
決定左唔買筆 佢老味
但兩種遊戲體驗唔一樣,八方的戰鬥是策略性的回合制(破防、職業),劇情表達以文字為主;xb2的戰鬥是即時的(雖然內裏都是回合制,但核心在神劍的配置),劇情表達以動畫為主。當然xb2比較符合今世代,但八方本來就走復古路線。
邊頭既黑店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞