|Switch機主討論(120)| E3情報整合| 歧路旅人| 妖怪手錶4 | 節奏薩爾達 | MarioMaker2

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
隻冷飯DMC1成9.2GB先神奇
其實普通版就應該唔會炒
限定版係驚d game舖入得少 訂左但間舖唔知夠唔夠貨
對上兩作普通版if冇炒,Echoes仲價崩得好快冇咩好擔心
點解會擔心SLG炒
莫講話香港,全世界我都諗唔到邊個國家仲興緊玩SLG
其實普通版就應該唔會炒
限定版係驚d game舖入得少 訂左但間舖唔知夠唔夠貨
echoes 豪華版我288買心諗已經叫平
點知之前見過更平
我一出即買,我都唔記得我幾錢買返嚟,而家都唔想諗返起
會入風花雪月中文豪華版 希望唔好值崩
今集望落成隻戰場女武神咁
我懷疑過兩日就大把二手
有無巴打講下隻動物之森有咩好玩?
好似好兒童向咁
動物之森

未玩過: 唔會明點會好玩
玩過:上癮,但答唔到人點解好玩

hardcore game來
諗起if我買豪華版諗住白黑if
結果白打唔夠10關就棄左
有冇巴打買咗dl版妖怪手錶4
想用ゴルニャン或者しゅらコマ換性格やらしい嘅百鬼姫
我可以刷性格
IF玩落真係無乜癮,又講唔出咩問題
總之就係個故事好無代入感,唔明啲人做緊乜,好似個劇本少咗半咁
但我幾enjoy
玩完白黑線 再玩透魔線個種詭異感好正
係咪好似牧場物語咁,養野、同村民傾下計咁?
我好鍾意玩戰場女武神3
今集系統抄女武神我反而覺得正
每隻人有能力傾向但必要時可因應關卡轉職,感覺上可玩性大啲

雖然女武神3因爲中後期人太多,每個兵種到後少少都有三四隻主力練到出黎已經夠晒用,變左自由轉職反而意義不太(基本上只係為左啲組合技)
今集火紋就咁睇每一班人數都唔算太多,呢個系統可能就有啲用處

Btw到依家好似都冇講升lv隨機加能力呢個傳統係咪繼續留落黎
同村民傾計,炒賣下蘿蔔,釣下魚,鋤下石,種下樹,抆下雜草,賺錢還房貸
講唔出點解好玩,但又真係好上癮
online元素重唔重要的? 定係完全可以單機?
+少少simcity&sims
單機都可以好好玩
但多人又係另一種樂趣
女武神都唔差
但係始終火紋我期望佢劇情就算唔夠好,世界觀同氣氛都做好少少
gba三作劇情都好老套,但起碼堆角色有個性,串埋個故仔幾有魄力
awakening都仲ok, IF變到好似啲輕小說四天王咁
今次學園育成加戰場真係唔知應唔應該期待
學園part應該好次要 time skip後係重點
family plan $35 有無興趣?

https://t.me/lihkgs
戰場女武神個戰鬥系統係回合制、戰棋、第三人稱射擊、塔防炒埋一碟,評價一直都幾兩極。鍾意嘅人會好鍾意,唔鍾意嘅就好快棄驚。雖然係日系SRPG但似乎外國fans比較多

第一集就劇情王道d,關卡設計都唔錯(唔玩S/L大法嘅話),慢慢玩都可以玩上40粒鐘。

eshop好似有第四集嘅demo,可以試下先,系統同第一集冇乜分別。

脷伸:戰場女武神系列死忠,玩哂四集愛不釋手,最鍾意第三集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞