剝橫生智慧齒

235 回覆
14 Like 2 Dislike
係,你case應該係有位比佢生所以唔痛
仲打算去mock
前幾日剝完,打左麻醉藥唔痛,但一定要用冰keep住外敷個位,敷10分鐘,停10分鐘。我就敷左大約6次左右。剝完牙果兩日,一定要有心理準備食咩都會痛到仆街,吞口水都好痛。同埋千萬唔好吐口水,有口水一定要吞。 全部都係醫生講既。
下面兩隻橫生嘅智慧齒,早兩年剝咗,如果醫生建議你一次過剝,佢一定係玩9你,因為痛到仆街,成口血味,不過呢個情況都係1-2日

千奇千奇唔好一次過剝,你係會搞到果1-2日食唔到野㗎!
1月排菲臘
排到而家都未有通知
一隻橫生 貼神經線
一隻斜生
私家剝一定過$5000
岩岩剝完 係好快手但我依家腫痛到仆街 訓唔到
樓主最後去咗邊到剝
旺中鄧幹耀,如果係剝牙就推介搵佢
有無敷冰呀(第一日好重要),痛就食藥,咬冰都有舒緩作用,希望幫到你
可唔可以update 下鄧醫生剝下排連x光+藥幾錢?

最近智慧齒個位好痛,去左菲x牙科到排,要見多次醫生先再排期,話要成年時間有冇其他平d 既醫生介紹?
去搵社康中心照X RAY 叫佢寫轉介信
一大早去希臘牙科排隊 通常橫生都會收症
想開turbo同佢講「可以接受一次過剝4隻」
通常排好多
不過睇你全身麻醉O唔OK,訓一晚醫院咁

我自己果陣都係全麻剝4隻,第二日已經食緊kfc
1月排菲臘
排到而家都未有通知
想開turbo同佢講「可以接受一次過剝4隻」
通常排好
不過睇你全身麻醉O唔OK,訓一晚醫院咁

我自己果陣都係全麻剝4隻,第二日已經食緊kfc
我排全身麻醉
一次過剝2隻
多謝巴打解答先\
真心唔識想問多樣野
社康中心係咪即係普通科門診? 如果係專科門診,可以就咁要求佢照XRAY架咩
然後叫佢寫轉介, 使唔使一定要寫轉介去希臘牙科?
希臘喺邊
我就係一次過剝,下排橫生
完全無事
咪撚鳩噏
一係你個牙醫剝得衰
今年係瑪麗口腔頜面做手術
一次過剝四隻上排兩隻打橫生同近神經線,我怕痛所以揀全身麻醉,做完之後係復甦室咬住綿花都無咩感覺,唔知係咪麻醉散過咗兩粒鐘開始痛同埋有血水唔可以吐出嚟搞到個口勁腥,之後叫我返去頭一日都唔好漱口,話會搞到傷口凝唔到血,第二日日開始可以漱口就用醫院開個隻漱口水漱口同埋輕力刷牙,但無刷到太近傷口嘅位,去到第三日開始可以食粥同埋大力少少漱口,但係唔好太大動作,唔係傷口會再爆開,食粉麵盡量整碎易咬,同埋食完嘢會有渣係條gap到要漱口沖走,做完手術五日基本上正常飲食,不過食得慢少少
注意要小心避免發炎,如果唔放心驚刷牙整到傷口可以食完嘢就用鹽水漱口消毒
我就試過傷口發炎結果要三個禮拜先拆線
到而家半年牙肉都未完全生返平

嗰陣攞嘅漱口水
上面個巴打咁打 我copy左
係人都知係菲
攪下gag者
唔洗攻略
我就咁去菲臘仲要勁晏都有籌
檢查完就會同你講收唔收
最後約時間搞掂

不過最近有隻牙搵牙醫補完有窿
入咗細菌蛀牙
佢唔收
借問聲點預約
係咪無得好番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞