剝橫生智慧齒

235 回覆
14 Like 2 Dislike
食雪糕仲有效啦屌
屌好驚..
我依幾日突然智慧牙勁撚痛 痛到訓唔到食唔落野 面又熱頭又痛
又係打橫生 啲野食成日sip落去
我都想直接搞掂隻智慧牙算 但又勁驚麻醉針痛 驚個傷口好痛 驚啲電鑽聲
我得返牙腳個度
個頭佢話已經整碎左方便拎後面牙腳
傷口好細
但係ok腫
好似收埋左野食係臉度既松鼠咁
試過
一次過搞掂四隻 好似1-2隻橫生
全身麻醉輕鬆
要搵個狠d既牙醫
個陣佢叫我訓低話打完麻醉再簽同意書
佢叫我打開個口確認隻牙既位置
我一打開佢就已經一野打左麻醉落去
佢話我打完架啦你起身簽同意書就繼續
我個樣係
成個過程完全唔痛
去到後期隻牙有d深,我話feel到有d壓力
就即刻再補針
佢見我有d緊張就話播歌比我聽叫我點歌
好快就完啦成個過程完全無感覺
覺得可惜既係我隻牙唔係完整成隻
佢話唔車骨,情願慢慢斬件傷口會細d
好過車骨搞到臉勁腫又傷口大
絲打都係打橫生? 我真係超驚
係睇情況先知會斬件定車骨? 車骨係咩嚟
下排兩隻智障齒都剝晒
第一次剝唔太痛 剝完第2日已經食意粉
第二次剝完比較痛 食咗2日定3日粥 之後就正常食嘢
仲差上面兩隻
係呀我係橫生
拖左好耐先剝,拖到佢都生左一半出黎
本身牙醫打算車骨,即係鋸開d骨
但係我好敏感 少少郁動都好大反應
同埋佢都唔想搞到我成塊臉都腫又傷口大
所以佢慢慢花時間斬件
最後因為牙腳有倒勾都整左好耐
要打爆牙冠再將牙腳斬開一半逐件拎出黎
我本身都好驚,但係我同呢個牙醫本身箍緊牙
已經夾開有默契,佢都知道我咩動作代表d咩
我個陣郁左下佢就知我有感覺,即刻幫我補針
所以唔洗驚,放心啦
聽完絲打講我有咗啲勇氣去搞掂智慧牙 聽日會打去BOOK醫生
我又係拖咗勁耐唔肯去整 之前已經發炎過幾次 清潔唔好
邊間
我下排兩隻都係橫生
上星期一開刀剝完左邊 $4500
剝完第二日已經無痛正常食野
等我都試下,希望我都有效
邊個醫生,介紹下?
最慘係整完之後會好驚咬到個傷口
成個人好似中風咁
佢仲叫我剝埋另外嗰邊我真係唔想再經歷
23歲仲未生 正唔正常?見好多人已有
沙田 高俊豪
一世都唔生仲好啦..唔洗剝
如果我隻果橫生出晒咁係咪唔洗車骨呢 要車骨真係好恐怖
價錢?
真係唔知
睇醫生做法
再唔係你問下醫生可唔可以斬件拎出黎
個個都話唔痛 我前日去mok 個過程痛到仆街 打左差唔多7枝麻醉都係咁 喊住咁mok

反而之後唔痛 就係依家半邊俐都係有d麻痺 超驚係傷到舌神經線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞