其實林鄭算幾好恰,佢今次已經耗盡曬所有政治能量

123 回覆
1754 Like 66 Dislike
我覺得林鄭縮其實係北京受外國壓力, 北京本身想用條例嚇美國商人打trade war, 點知搞左壇咁既野出黎, 黎緊又要trade war好似有轉機咪唔搞香港住, 大陸人治社會係咁on99五時花六時變
推!!!
有人話死線係20號,否則21號有大型遊行,唔該入嚟睇下你面對緊乜問題
https://lih.kg/1240566

入嚟睇清楚要點做先最有效
所以唔需要林鄭下台反而應該俾個廢咗武功嘅特首連任
哩樣真 777未衰夠一年 都唔好輕敵 中共港共最中意做戲
國歌法明日🐟
一路都叫啲人唔好喊林鄭下台
佢下咗味有另外一隻狗上去
.
好老實講 今次民運咁多人係好多政治經濟做後盾
相信唔少人個心仍然係停留係612之前
冇612就無200萬 如果佢真係撤左送中 收回定性 放政治犯
相信唔少人就會滿足 因為係大部份人既底線 唔信可以問下平時冷感但616有出既人
但係難保下一任又黎料 問題根本係普選
下下都袋住先 呢d政治運動只會隨住2046越黎越弱
所以一定要食住個勢玩票償同打倒建制聲譽
講多d
好多人未明
逃犯條例都醞釀左幾個月,開頭大家仲關心緊黃心穎事件
你估係我哋投㗎咩
啲盲毛又冇上連登話唔到俾佢哋知
真係好撚天真。。。點解d人仲可以咁樂觀 定係5毛
冇辦法,社運係要累積成果(老實講泛民浪費左香港幾十年發展社運既黃金時間)。大家都知唔係送中,香港大部分人係政治冷感,只係送中殺到埋身加上777目中無人以為可以硬推搞掂。點知不斷助攻先令200萬人走出嚟。當中有百幾萬人今次係第一次上街,唔通你認為下一次佢哋就可以勇武咩?令次比雨傘時更似香港既啟蒙運動,因覺醒既人唔只後生仔。
其實與其叫777下台,不如留佢係到仲可以統合反對聲音。好似巴打講佢已冇政治能量做咩比機會維尼換人。仲好記得777上任時好多人話689係狼,換邊個都好過佢,689積落嚟既民怨一下散左大半。
靠長輩圖,令D廢老投民主派
其實香港人都幾好恰,佢哋今次已經耗盡曬所有抗爭力量...

呢個時候咪打飛機啦!!!
唔好再打飛機
依家輸緊4比0啊
都有用,不過蛇齋餅一車車咁車d老人家食野投票,點解決?
條八婆扮慘咋
其實邊忽抗飛機?
而家講緊下一步點做
邊句有叫你鬆懈?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞