其實林鄭算幾好恰,佢今次已經耗盡曬所有政治能量

123 回覆
1754 Like 66 Dislike
我認同係要繼續抗爭落去,呢場抗爭係好漫長,但都要係28年內搞好。但就今次佢長達50分鐘嘅廢話黎講,下一步嘅行動一定係21號立會見,堅持5大訴求,唔好模糊左嘅視線。佢仲未還到公道予以死明志嘅烈士同被捕嘅抗爭者。
唔覺,以佢性格一定係會休息一排風聲無咁緊再推多次。
總之佢一定係有啲咩陰謀部署緊
咪on9 啦
佢後面好大個powerpack

呢排風頭火勢, 縮兩縮就當佢無料?
過兩個月個社會靜d 佢咪又會出返黎笑鳩你
明日大嶼係好大可能過到架
唔好比佢將香港人ge錢白白送比中國用
心水清
人工島、國家法排緊隊
留意番 我地無恰佢
係政府不斷強姦市民
搞清楚好喎
應該拉林鄭去反共
迫佢做香港國主人
打蛇隨棍上
立法會仲被控制住,唔好掉以輕心
諗下好

我地要諗下, 而家手上得到咩籌碼, 點樣用槓桿效果贏多幾倍,
黎緊過幾日係要繼續遊行, 但再下一步計劃點做都一定要諗!
要爭取最核心個樣野如果唔襯得勢既時候做咁幾時做?
老老實實班烈士義士會唔會淨係想追求推翻呢D政策咁簡單?
佢地想要既係政府聽市民意見, 想市民得到掌政權力, 自給自足!
香港社會運動必須要有共同Vision, 目前要改變政治勢力一定係抵制建制派, 取得行政權力如同得到軍令牌, 北京同政府想再推乜政都推唔到, 所以真普選廢除功能組別改組立法會先係我得要攻擊既要害, 咁樣諗係必須!
所以要攻擊核心, 產除建制派, 由香港人民控制返立法會
我地要反CUP!!!
所以繼續團結控制返個立法會係好緊要!
人工島有20萬人企出嚟都當贏
轉個頭可能腳痛呢
我今日已經咁講,如果佢唔做下個只會更差
你諗太多
呢個女人嘅性格一定係會揾機會報仇
Agger
有point
推爆佢
我地一邊要力爭, 另一邊要智取, 兩邊都唔可以忽視
我開頭都低估左和平遊行既力量以為修例實要被強姦式通過
點知原來效果可以咁好, 過往立法會會議點解可以剪布可以亂黎都係因為班建制派同埋隻大口狗, 所以我地最大既敵人都就係建制派, 佢地成班都係賣港賊!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞