其實林鄭算幾好恰,佢今次已經耗盡曬所有政治能量

123 回覆
1754 Like 66 Dislike
佢一日唔放義士

每日搭五個

最後都佢係贏
為我地衝既成為罪犯
我地最快一個星期唔記得
其實我地應該襯佢仲係度用呢個機會推真普選, 廢除功能組別, 改組立法會等等... 市民而家有氣勢唔好曬左佢

夠膽咩?
經歷呢一個星期香港人成長左好多, 如果佢夠膽好似今之咁亂黎, 我地又隨時百幾二百萬人出動
想再消耗佢多啲可以點
佢實情好on 9
我地唔做啲野引政府自暴其短外國邊有位入
我好想有真普選,但以而家局勢想真普選太難,我地要面對一個現實就係一國兩制,簡單講香港在中央眼中係一個佔有重要戰略地位嘅地方,所以必定會完全控制住特區政府運作,同時保持兩制作為經濟戰略用途。 試想下,始果有左真普選, 習種又點能夠控制到香港實行佢大灣區嘅戰略?
另一個方面諗
佢已經拚死無大害
林鄭係度既時間係有限, 最多都係得番三年, 而家已經剝左佢排牙不足為懼(但我絕對唔係叫人唔提防佢唔係叫人原諒佢)反而佢而家霸住佢位唔走又攻擊唔到人變左一隻大笨像攤係度窨時幫我地擋主北京(林鄭一下台就係北京要進攻既signal, 而且進攻前一定已經有部署同埋伏!)
林鄭係度既時間係有限, 但建制派留係度既時間係無限!!! 佢地先係令一切惡法成事既真兇!!! 林鄭今日都講"多謝建制派一直以來對修例既支持同宣傳工作" 即係話班建制派到今日都仲係支持修例, 同市民為敵只求個人政治利益!
Push
下 贏左喇?
都係 睇返特區政府近幾年咁人口政策 係咁放啲大陸人落嚟。 教育政策又係 好多學校都已經普教中左。所以我地一定要保持清醒,要香港就算過咗200年之後,依然都唔能夠比大陸同化!
背後發力,要有能量立即就會有
唔係你以為777真係靠自己咩
比D壓力習總, 我地要繼續和平抗爭, 為既係比全世界人睇!
香港單靠自己把聲係比我到壓力北京, 但國際既壓力可以!
我地唔可以再用暴力, 咁樣個世界只會覺得我地係狗咬狗!
另外, 有一部份香港人比政府洗腦得好緊要(見班警犬就知), 所以作為父母同學生就要好好教育年輕一代, 薪火相傳, 對住被洗腦既朋友要大膽指正, 好唔再同"多一事不如小一事"既態度縮, 所為民主, 就係人民要參與先叫民主, 人民唔如果唔負起呢個責任咩唔肯參與咁點稱得上民主? 要民主就要以身作則。
大家可以聽下呢條片反思下:
6月13號《作為70後,我深切向青年道歉》
https://www.youtube.com/watch?v=OX8ZHjghM88
老實講
用暴力爭取”撤銷暴動指控”唔多logic...
未贏, 但我地都要諗先幾步去計劃
香港人都係visionary!!
so y not both?
唔係,我覺得你講得幾啱聽wo

所以好反感民陣叫「下台」,完全騎劫哂大家既原意,我地係要「撤回」,唔係換特首

嗌錯口號事少,大陸真係幫我地「達成願望」事大🙈
中共唔俾佢走 好大機會就係明日大嶼 一過左無限金錢通上去 要唔到你個心 都要同你分身家
大家睇完我既意見, 再細心諗下要點做講出黎分享, 唔好唔諗就下結論
呢個星期香港人已經做左好多不可能, 世界都睇緊我地
香港係中國既一個主要戰略地區, 佢唔夠膽太亂黎, 我地和平就係要佢出師冇名, 2019唔係1989相機人造衛星CCTV通天都係, 問題係香港人點用香港呢個地位企硬同北京bargain, 講對抗北京都仲係太遙員, 都係個句, 我地先要對付立法會入面班建制派!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞