我懷疑自己有創傷後遺症 可以點

131 回覆
157 Like 3 Dislike
依家日日都keep住睇live 同連登有咩新post 已經抽離唔到 每日都希望可以再同大家並肩作戰
利申 發夢 個夢好真
同埋係呢首歌幫我頂住
https://youtu.be/Tm8LGxTLtQk
多謝chester
I feel sorry for you
四年前我都有咁既經歷,睇完學校醫生後好咗啲,會慢慢淡化
正面面對佢就唔會有太大後遺症,唔駛太擔心

但另一方面又好難完全忘記。
啲龜既嘴臉、身邊人既唔理解、土共既白色恐怖、對革命前輩既愧疚,隨住時間不斷衝擊我既認知、逼迫我去思考、學習
肉體上疼痛會淡忘,然而精神上既疼痛會以不同形式持續,去到一個地步你會係咁用物理疼痛麻醉自己(鍛鍊)

捱過呢一關你會變成一個better person, don’t shy to seek for professional advice
Wish you all the best
Same
訓唔好 冇胃口作嘔 心跳加速 狂追post
發覺自己唔對路訓係度聽純音樂(yiruma)好左d等自己靜返落黎
仲有,揾吓朋友嘻哈吓is okay
雖然你一下子會接受唔到你既圈子馬照跑舞照跳,但如果你之前同佢哋玩得開心既話,不妨投入返以前既角色開心一吓
你會逐漸明白人喺世上係無限孤獨,所有既社交都係有利益,最pure既利益就係調節自己既內分泌,出返多啲serotonin
以上我自己感悟啦,今次無上前線,希望呢方面畀到你小小幫助
驚 真係驚 驚俾人秋後算帳
但我諗驚黎都無用 俾人周先算
真心用前途黎換 利申 99s
同朋友嘅對話都離唔開 香港嘅事
共勉之 大家一齊get better and get ready
即係你提交既同一樣證據係民事庭唔可以比檢控官係刑事庭使用
即係你民事索償單case完左
你delete哂所有證據
doj都唔可以話你妨礙司法公正
因為單案未進入司法程序
而法庭存檔亦都只係apply你民事索償既case
唔可以挪用去刑事檢控既case到
因此佢冇野可以告到你
當然前題係香港法庭未柒到破壞基本原則
巴打我都係咁
日日係咁mon post
係咁睇新聞有冇野彈出黎
Mon到零晨3,4點攰到合埋左眼
轉個頭又彈番起身訓唔著
明知自己好攰 但精神硬係好崩緊
考慮到你呢嗰年紀,social network未夠diverse好易理解
但亦都必須講咁樣比較危險,嗰腦思維好易越嚟越窄
多啲揾朋友做運動,一齊去學吓打拳呀打波呀乜都得
我呢排都係咁 對每個消息都好敏感
但係起碼冇左雨傘之後一直個種對政治既恐懼同無力感
改革唔係一朝一夕既事 成功或者失敗
巴打都要保重 行更長既路
做運動、睇書
要自律克制自己唔好係咁追post(需要大毅力,但都要試吓做)
我有同朋友傾啊....但都有啲用嘅 真係好睇自己
幾年前第一次食pepper lucnch個感覺依然好深刻
今次食食吓變咗任食放題食到滯滯哋已經冇咩感覺
巴打
我應該係你身邊
我發夢見到自己係夏懿道第一波推鐵馬出去
之後叫d人出黎叫到聲都沙埋
想同你講u are not alone
我永遠都會同你企出黎

我諗佢地唔落黎只係驚姐
原諒佢地
發夢嗰陣好似 我從來都無怪佢地
因為我一開始都諗住企佢地個位
但我身邊好自然咁上前幫拖
我仲要帶住個女仔朋友 我同佢講你驚就唔好跟我上前
有咩事自己走咗先 安全咗再會合
結果之後點 大家都知亂撚到
睇完memes頂到一陣 之後又開始諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞