我懷疑自己有創傷後遺症 可以點

131 回覆
157 Like 3 Dislike
我睇緊戰略 戰術
無玩投資
一句都睇唔明
可能需要搵人傾下……
請參考以下呢個post
(心理膠) 過後可能有創傷後壓力症候群 + 情緒支援注意事項
https://lih.kg/1228881
雖然都仲係唔明
但多謝巴打同我解釋
絲打好有心 唔該你
你覺得對海尻叫係唔係辦法之一?
我同你一樣
晚晚都成3-4點先訓到
完全冇心機做任何野
胃口又細左 又病埋
日日係咁上網睇最新消息
揾多啲志同道合嘅人傾吓偈。沒人同你傾埋,諗吓笑話,揾書睇,建議,毛澤東語錄,人民鬥爭的祖師爺。托爾斯泰,魯梭,或者 新約聖經,總知揾點哲學書,看到你個腦好睏。
出街食pepper lunch
我宜加係一定要天光先訓到
可能係因為有陽光所以安心?
不了食到好飽
毛語錄?
認真架?講乜架?
急性壓力反應

搵fd傾又得
睇醫生都得

好似呢排有d機構有支援
到最後乜結果都冇既話
你就會化
笑咗
多謝你
見到烈士新聞嗰一刻真心忍唔到 喊咗出黎
覺得自己好無用
唔甘心乜都無
巴打請睇

一位催眠治療師想教大家一個情緒急救方法
https://lih.kg/1228959
你個名
樓主如果長期覺得精神緊張,好攰嘅話,可以熄哂wifi隔絕下個世界先,我有時緊張到攰會訓係張床聽個幾鐘歌,乜都唔做,有情緒嘅就用自己覺得舒服嘅方式發洩出嚟,喊又好、傾又好、做運動又好、食嘢都好,唔緊要唔好抑壓。

個人推介Lauv 嘅 album ‘I met you when I was 18’, 除咗I like me better (第一首), 其他都聽住好舒服,由第二首順序播,好有用 The chainsmokers 或者其他EDM都暫時停一停,唔好聽住,亢奮同緊張真係差一線

不過我始終無經歷過PTSD,唔知對你有無用,不過希望幫到你

加油
放鬆下, 暫時唔好睇新聞上連登著,先放低呢啲資訊一排
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞