我懷疑自己有創傷後遺症 可以點

131 回覆
157 Like 3 Dislike
發夢夢到自己食pepper lunch 放題
食到宜加晚晚失眠 日日係咁諗
點算
冷靜D照下鏡,睇下自己個樣, 同埋睇下你本銀行存摺有幾多錢先啦 世界好公平 如果人人都心想事成 會天下大亂 世上總要有你D咁既廢人
過一排冇事

可以睇套戲叫taxi driver
我平時壓力大失眠個時會飲花茶
你都試下
希望你可以瞓好D
加油
諗下你有咩鍾意做 呢幾日比自己hea下放鬆下
試下搵熟既人講下喊獲勁既
我前2晚都失眠 咩都無心機 機都唔想打
媽咪的左我落街行下 做一d完全唔關事的eg運動 音樂 扮靚 護膚 之後就慢慢無事
有咩就講出來 咪收收埋埋
呢個真 我連踢波 打機嘅心情都無
一日到黑就係到mon live
但發夢夢到我日日都有出金鐘
但番到屋企或者可以用黎放鬆嘅時間都用黎mon live
我係咁飲咖啡
抽離一下
或者暫時離開香港, 去個旅行散心
睇得太多就會咁,要平衡下
建議睇: 海綿寶寶大冒險
Copy 返之前個post
你經歷過咁大型事件有咁嘅情緒同生理反應係正常 你可以試下同人講下感受或上嚟連登講 如果你想一啲情緒輔導可以搵紅十字會熱線
但如果過了一至兩星期仍出現如失眠 驚恐 冇胃口 影響日常生活 可以搵臨床心理學家或精神科醫生查詢
你可以將感受寫低向身邊人分享感受 你亦可以YouTube search靜觀練習 讓自己暫時平伏返
記住一切反應係好正常 有需要或頂唔順就搵專業人士
搞掂埋香港呢邊先啦
宜加瘋狂睇memes
我由細到大都好留意政治
我聽番我屋企人講先記得原來細個係我主動叫我屋企人帶我去參與社運
Btw 我當初都以為自己會好快無野
希望memes可以打救我
有醫生證明psychiatric damage 可以搵一哥索償
利申 法律撚
各位
準備好21號出黎未?!!
會唔會反俾佢拉暴動罪?
利申 發緊夢
你係一單case 法庭上提出既證據
除非你自願提交多次 如果唔係對家唔可以直接用黎做exhibit
你係民事索償 佢係刑事檢控 個位唔同 連court都係分兩邊審
我都明 6.12晚 隨不安感入睡
同今晚瞓之前都囉囉攣
你可以睇返你平時鍾意嘅uTube/劇集
唔好覺得咁樣咁嘅時勢仲睇
因為呢一兩日冇特別行動就係為咗回氣

而我訓唔著都不斷反思今次社會運動
有咩可以改善 有咩革新嘅
啱啱睇緊chenglap嘅專欄
自己都想了解下政治哲學呢樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞