2019年春季日劇討論(9)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
失敗嘅編劇,每次寫新劇嘅時候都係失敗收場,失敗成為慣性

第2集又出現返《小巨人》嗰款爛鬼數學

丑尾就係入面所講,冇同班幕後好好配合,套劇就變成零

雖然no side game劇情好似羅斯福遊戲
但係講由講點解要搵教練,搵咩教練,懶係好有謀略好警世咁
睇字都笑到肚痛
信用欺詐師好好睇
長澤雅美好正
都係靠大泉洋,松隆子(今鋪個樣真係好似師奶),大谷亮平哩班演員支撐大局,估計之後都係繼續睇池井戶潤式「例牌菜」。

講大谷哩D校隊球星學校溝死女哩段應該好多男觀眾好有共鳴
「編劇有分兩種,一種是失敗的編劇,另一種是成功的編劇。失敗的編劇,每次投入新劇集的時候,都會以失敗收場,失敗會變成慣性;成功的編劇,不論投入什麼劇集,都能夠成功,也就是說他們知道如何成功。」
今集HEAVEN石原帶眼鏡LOOK好似食神家燕媽媽

5個齊晒
睇咗兩集咖啡遇上香草
男女主完全唔似差十年
點解櫻田通越大個樣越奇怪,以前睇都唔錯架喎
好似又係指指點點既角色
福士蒼汰恤衫西褲貼住個波同patpat
福原遙好靚女
正都出汁
不過佢呢套講嘢個tone有啲似広瀬すず
石原個套真係
又一套嘥晒啲cast
老野一死 全世界第一時間跳出黎反丁家霸權
https://www3.nhk.or.jp/news/html/20190717/k10011996241000.html
櫻田通拍埋褔原遙真係唔係好得
男主再靚仔啲就正喇
小二 再來二斤花生
流星咁快1m followers
新個集輪到你型到呢
暫時仲接受到 睇埋漫畫真係還原晒 痴線
同意男主再靚仔啲就好
見到櫻田通做呢啲霸道型男就忍唔住笑
我可能不會愛你一出就4集?
https://www.fujitv.co.jp/motokaremania/
富士親生女同高良健吾主演秋季木10
Johnny's 封殺人涉嫌犯左公平競爭法
不過哩d野一定冇白紙黑字證據。
元SMAPのテレビ出演に圧力か 公取委がジャニーズ事務所を調査
https://www.sanspo.com/geino/news/20190718/sca19071805040002-n1.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞