2019年春季日劇討論(9)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
佢做呢啲濕鳩角色好過做イケメン
真係估唔到會唱,好老套好膠
同埋一開波佢地係個"屋企"分別個幕好romeo and juliet
輪到你越黎越爆,唔知最後會唔會爆到收唔到尾
好似狂賭咁
season2唔會爆哂野出黎
出套電影再o係入面講
一定唔會啦
有無人知 唐澤壽明 嗰套 VOICE 110 緊急指令室 好唔好睇?
今季套套都悶悶地之下 算好好睇

達子追隨者
星期六
VOICE 12.6%
星期日
NO SIDE GAME 13.5%_11.8%
輪到你了 反擊篇 9.2%_9.2%_10.9%
星期一
監察醫 朝顏 13.7%_12.3%
Wowow voice 同輪到你
Voice本身韓劇已經好好睇
輪到你值得此成績
套套都咁收得但我又冇咩邊套有衝動想開
好想睇流星但仲未夠膽睇輪到你了
明顯成套野就係想走浮誇舞台劇風格
原來套不倫食堂第2季唔係佢做主角
換左武田真治
你老尾 咁大單案得兩個警察出動
睇左10分鐘就棄左 頂唔住唐澤個樣同演技
快啲開啦 真係冇咩恐怖位
岩岩睇Voice,正撚到不得了
值得睇
不過唔知會唔會好似訊號咁改到唔係跟韓版既故事
今季有無邊套好睇d
開頭以為唐澤做緊the last cop
No side game唔錯的
而果三套韓劇本身韓版已經好睇
唔憎泡的話可以試下既
last cop佢表情kai好多
Last cop似傻佬 呢套唔似
https://www.facebook.com/1201322743217839/posts/2964266093590153/
「經營者有分兩種,一種是失敗的經營者,另一種是成功的經營者。失敗的經營者,每次投入新事業的時候,都會以失敗收場,失敗會變成慣性;成功的經營者,不論投入什麼事業,都能夠成功,也就是說他們知道如何成功。」-君嶋隼人《NO SIDE GAME》

丑尾健太郎果然沒有讓人失望,可以寫出這種突破天際線的台詞,彷彿指引迷惘人生的明燈,醍醐灌頂,前無古人後無來者。如此高品質的創作,根本值得獲得諾貝爾文學獎的加冕。

如果大泉洋可以好好地在丑尾的妙筆下,倖存到季末,那也值得一座日劇學院賞,畢竟能夠正經八百的說幹話,而且不笑場,一定要有真功夫,非常不容易。
其實丑尾健太郎係唔係渣住TBS痛腳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞