2019年春季日劇討論(9)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
淨係記得竹中直人唱,其他唔想記
田中圭唱就係lemon(我好記仇
真係好難聽 屌佢老味
日本國駐香港總領事館 Consulate-General of Japan in Hong Kong - 日本知多D
2 小時 ·
【本館支持活動-「香港書展2019:與得獎推理小說家湊佳苗對話」參加者招募】

今年香港書展期間,香港貿發局將舉行一系列著名英語及外語作家分享會,當中包括7月21日(日)舉行的「與得獎推理小說家湊佳苗對話」,現正接受報名登記。

人氣日本女作家湊佳苗創作了很多膾炙人口的得獎作品,包括:《告白》、《望鄉.海星星》、《理想國》及《贖罪》。另外,她的多部作品如《為了N》、《白雪公主殺人事件》及《反轉》等均被改編成電影或電視劇,大受歡迎。

有興趣參與分享會和見面會的朋友可到以下網址登記及預留座位,費用全免。(http://hkbookfair.hktdc.com/en/Events/Event-Schedule.html)。本館希望此活動能讓香港市民進一步認識日本的流行文學,並推動閱讀風氣。歡迎大家踴躍參與!

※本館今年亦將繼續在香港書展設有攤位,詳情請留意日後公佈※
但主持係四方撚健吾
頂 22先返到香港
已登記
我都應該會去
當C9遇上C9
我可能係去做野順便聽埋
然後隔離左右都上緊連登
係時候相認
想去聽下

BTW,有冇人睇咗 惡毒女兒 聖潔母親
個老母都好令人心寒,雖然佢做嘅嘢/情節好多日劇都做過,但佢做到目無表情嗰下
足立梨花呢排好似都幾多嘢拍 中學生都做得唔錯
同學死實好大陰影 仲要一直咁聽話
監察醫 朝顏 13.7%

重高過日9
富士復活了
靚就真係幾靚不過啲劇情真係頂唔順
朝顏幾唔錯 走溫柔平淡風格的查案劇
最尾樹里演技
蘋果而家先報佐佐木希ig del左宣布結婚張相 會唔會遲左啲呀
大家有冇諗住睇漫長的告別
好 full
電影節睇左 都想再睇多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞