國泰呢幾條航線真係賺到笑

95 回覆
28 Like 67 Dislike
CX888
cx長期爆係因為港人始終對香港公司有情意結啫
同埋爛船點都有三分釘 你話係咪真係好似人地講到咁差到貼地 又唔係
安安穩穩 多班次 已經贏哂其他公司啦
4千尾都有呀
Sorry ,借位一用

大家應該由問題根源去思考,與其一樣樣去反對政府D賣港政策,點解唔用真普選趕走曬班賣港賊,必須要令更多人知問題根源核心,個個支持真普選!!!

現有大家要爭取D問題層次如果向上推,就會發現係香港現有制度出現問題,一日冇真普選,相同問題絕對會源源不絕!!!

一日無真普選,建制派,港共政權賣港賊一車車補上,要徹底趕走賣港賊,只有真普選!!! 各自跑山,真香港人加油!!

[請廣傳]香港只有真普選先可以趕走港共政府同建制派賣港賊!
https://lih.kg/1251736
英國返嚟一定平啲啦
平貴有咩關係
講平坐飛機返大陸咪仲平
去一個地方淨係睇機票幾錢架咩?
1. 其實亞州人好多都真係當 hk 係亞洲嘅 aviation hub
睇下 LHR HKG 有幾多係香港人就知
2. 香港人對 CX 係有情意結
3. CX 比起好多 Airline 直航係好平

利申:LHR HKG frequent flyer
HKG - SFO都係
SIN - CGK先癲 仲密過TPE
HKG-SFO有HX CX SQ UA,都叫獨市
最密係SIN-KUL,不過計載客率係HKG-TPE領先
UA每日得1-2班
SQ每日得一班
HX一星期得5班

CX每日4-5班仲要班班7-8成滿
Westjet唔算廉航,大部份航線佢都同Air Canada價位直接競爭
正常呀,印度,中國經香港轉機飛北美長期跳樓價
搭過一次HKG>LHR/ CDG>HKG都係全機滿座, 啲位係窄啲, 坐得唔舒服, 但始終係香港公司真係冇辦法唔坐
其實睇番google flight 買飛果陣睇
以econ黎計
大部份機都係79-81cm 不論其他公司有咩a330,a380 都係呢個range,而Cx就係81cm果堆
咁其實佢都叫窄咩
利申:錯左唔好屌
為反而反
CX根本屌打哂歐美AIRLINE
命仔緊要
就算坐因航老爺機都安全過跌螺絲航空
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞