[月供股票] 2019年6月(4) 問定唔問 睇完#1先好問

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
用緊恆生既大家,3號仔收到紅股未?
好多未見過既username出現
東亞本身廢到一個點
國寶哥
別把自己的錢送給中共對付自己

#全民換美金
#杯葛中資銀行
#轉走MPF中港投資
#買美股美債
#抽離銀行體系
#絕對合法
#團結就是力量
#WhateverItTakes
執完post出黎睇睇
第一次感受到月供手足既團結
lm
我地唔止第一次團結
例如:負皮主席
用緊中銀
3仔未收紅股同股息
洗唔洗等埋先射
定hsbc會搞
唔該第一頁delete哂間垃圾銀行
唔好幫佢做免費宣傳
下面係上個po伏巴提供既
————————————————————-
Q&A嗰度, 我提議改改佢, 加埋致富

問:用邊間?收費如何?
答:主要都係推介呢四間:匯豐、中銀、一通同致富。

匯豐:屌搵個有用開嘅補補佢,我打致富算數

中銀:可以用信用卡供,容易周轉,仲儲埋積分。
每個月$50,已包收息費、存倉、買入。除咗賣貨有其他收費,基本上可以話係全包價包撚哂,更可以以正價沽出碎股。(沽出照正常收費,詳情可以睇番收費表)
https://www.bochk.com/dam/document/retail/msp/tandc_t.pdf

一通:所有交易都係$5,收息每次$5。如果你月供3隻,每月就係$15。無存倉費;收息收費$5+股息0.12%香港交易所費用,紅股$5。
http://www.i-access.com.hk/fee_c.html

致富:每隻股票每月供款頭$10000免佣,即係你供10隻、每隻$2000都係免佣;其後收取0.0675%(不設最低收費),另畀印花稅、交易徵費、聯交所交易費及結算所收費;收息收費0.2%,最低消費$10。
———————————————————
有冇巴打補充匯豐?
呢個正常都知
驚有人唔知嘛
應該都多人俾個三年免手續費吸引用緊南洋
仲留中銀係度做咩
今個weekend就cut中銀轉匯豐!
Cut撚埋嗰兩張中銀credit cars
如果有人問中銀問題一概睇唔到!
我知呀
咁講啦 如果佢送100股比我 咁呢100股個價係點計?
我唔知呢100股係點樣拉底我均價
股利係0蚊ga
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞