[月供股票] 2019年6月(4) 問定唔問 睇完#1先好問

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
我唔捨得個薄仔戶口, 如果唔係一早cut左恒生
簿仔買少見少。
不過我上年特登搵到間渣打分行肯開簿仔比我,我滿懷歡喜,點知個簿仔只可以入錢拎錢,買股票/出糧果d要另外開綜合戶口,搞到我有幾個acc no.
,到買股票最低收50之後我索性取消渣打開citibank
佢分唔到邊個大佬 算啦
想請問下如果想將中銀既股票射去HSBC 繼續月供應該點做?

9/6已經想做,不過為左收埋3仔個紅股先
咁仲要本簿仔做咩
想問下巴打可以去邊度睇派息/股
我就咁用app 睇就證券交易記錄睇到股息,紅股就純粹總股數減返已供股數
唔該巴打先
我今個月開始供,有供到3仔,今次派息係咪冇我份?我唔係自在派幾多俾我,係想知點睇收到息/股

岩岩跟你咁做,禁入去只係見到我前幾日買左咩股同幾多股,唔見有話派息。
今個月先供就無,上個月除淨時有股票先有得分
要除淨日前持有先有份
你6月先持有就無
難怪我禁極都見唔到,唔該晒上面咁多位呀
跪求轉倉教學
中銀在線客服回覆:

轉倉---提取實股--請您帶同身份證明文件親臨本行設證券櫃位分行辦理證券提倉手續,證券提取費每手HKD10.00,最底收費$100。約1至2星期後再到分行領取實物股票,惟需注意此實物股票為中央結算名字而非您名字,所以您仍需再前往過戶處辦理轉名手續。

轉倉--存入實貨--請戶主本人帶同股票到分行,股票上之持有人名稱及地址需與我行之記錄相符,股票存倉後需十個股票交易日後才可沽售。存倉手續費包括厘印費每張股票HKD5(如為多張股票,可填寫一份轉讓書)。
轉倉--證券轉入中銀香港--如透過中央結算系統(CCASS)轉入證券至本行賬戶,本行暫無需收取費用。

請客戶致電股資熱線:852-3988-2688/3669-3668
但姐係咁,匯豐大股東係中國平安要唔要從長計議
7%姐 股票係公開市場來 平保要買都無計
唔通我地唔搭飛機咩 HXUOKACX都係中資
梗係取其輕
uo hx呢啲連邊個老闆都唔知

cx ka同ca互控, 航空界好平常
3號仔派息連10送1係咪會收兩次收息費?
係!
現金息一次
紅股息一次
射倉唔明可以係度問
我都想射倉,無奈地中銀個app整得幾好,好用過渣打同匯豐。有冇邊間個app好用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞