*癱瘓地鐵文宣* 幫手傳出去 推上熱門

682 回覆
1887 Like 27 Dislike
推推推
pish
係馬路就話可以三五成群知道係自己友企埋一齊,係地鐵一架車坐3000人,你仲要話坐哂自己友,因有太多真番工人,大家唔知小邊個打邊個,唔知時間,唔知邊班車,香港地鐵太密一架車,2分鐘過左都唔知咩事,太難實現

你地無組織,無計劃,只靠自律大家到時見,好唔理想
千其唔好hack地鐵系統 一壞要搞好耐確保安全

知大家有上外國reddit 可以分享下 保護系統安全 雖然冇人會理香港

Please do not attempt to hack the signal system of MTR, it might require huge amount of time to fix and restore service

希望大家人人有工翻
大熱天時 好易頭暈
暈左係地下
大家要對心唔好中暑
push
大家聽日千奇唔好塞屯門公路呀 同埋唔好霸西鐵綫唔係影響埋元朗天水圍 唔係就唔知點算㗎啦
會唔會到時成車人比人車返車廠 (維修車都有特別通道啦,好似)
push
每名乘搭市區綫列車的乘客只可攜帶一件長闊高相加的尺寸總和不超過170厘米、而任何一邊的長度均不超過130厘米的行李

正義撚,如果聽日任何一個人拎over size嘅吉箱上地鐵,我要求地鐵職員為呢位乘客重新量度並落車

唔想呢件事再發生

https://youtu.be/dwAGLjw3PhI
曾經做過人流統計
於peak hour 的金鐘站,
一架空載的荃灣線M-Train ,

每列有8卡
每卡5對車門
每對車門約可上客 120-140人

即每列列車總客運量為4800-5600人

假設載客量極限為120%,即最高可能性為
5760-6720人

希望以上資料可以幫到大家
Push
如果搭地鐵都唔得 就真係好大嘅官威
push
我係時候要試下我個Gip嘅性能
Pish
如果聽日有人格硬開會 搭開港島綫嘅朋友咪出閘睇下咩事囉
如果冇會開 咪搭下地鐵 或許喺月台等下朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞