*癱瘓地鐵文宣* 幫手傳出去 推上熱門

682 回覆
1887 Like 27 Dislike

【修改版已確保支援政總或立會路線暢通,歡迎提出意見】
戰略
每組最少400人。以塞滿整個車卡全部係自己人"堵塞地鐵開車"為目標,現任車長教路,一架車停駛,整條線停駛。

如遇警察,對抗藉口:
找數人說唔舒服,要按車長,按下鐘,落車抖抖
有人"落車抖" 車外既人就上車,不斷循環
如果被帶離地鐵站,就係地鐵站附近等大GROUP安排

詳細做法:
1:所有人一個總站集合,以一個站作開始先,先搞一條線
2:同時確保人數足夠(以防嘴炮多人,實際唔夠人)
3:人數到詳一定程度(例如500人),再現場組織分流,攻擊其他幾個站。

例如總目的係3個站(當ABC)。先塞A召集點, 塞好左A, 睇人頭。人頭過五百, 充足對抗, 再現場組織去B。係B再睇人頭, 人頭夠, 再去C

Remark:
1. 目標 : 長時間令該線行唔到,做到癱瘓港鐵,迫令全人類罷工罷課罷市。
2.總站一次過上車,安全,集體行動
3. 中間車卡上車,最快做到塞的效果
4.如有差人來(大GROUP必有鬼), 跟以上應對,話唔舒服就得,千奇唔好有衝突(俾藉口人拉你番去48小時),記得有禮貌!
5. 目標車站尚未確認, 暫定為繁忙轉接點
6. 時間 : 繁忙時間為佳 ,8點開始
7. 宗旨 :
A:封經濟
B:保護攻政總及立會支援路線
C:帶出塞地鐵訊息俾身邊人,確保足夠人玩

:大家冇dress code唔做非法活動我哋只係唔舒服
扮病嗰個儘量同人吹水有幾耐拖幾耐唔好落車
其他唔扮嘅support佢唔好俾人拖左出去
每一班車都停每一個站都停
如果肯扮病嘅@admin 另外亦請其他人幫手總結有邊個扮病

另外冇太空卡唔需要驚
我哋有4000幾個人警察點樣捉晒我哋?
一定會用Admin嚟祭旗所以Admin已經有晒覺悟

點解係調景嶺因為調景嶺係總站容易gather啲人
Admin嘅計劃係要喺調景嶺綠線試行一次之後先擴散去其他線到(確保有足夠人數)
集中目標係返工時間

注意:
1.有時啲車會返廠,可能要落車
2.附加費好貴請各位買車飛
3.各轉車站人流最高(金鐘、中環、九龍塘、美孚)
4.紅磡會塞埋紅隧轉車站

Q.想問如果買車飛,過咗兩個半鐘係咪唔使俾附加費?
A.唔一定,你可以入左閘後同客服講張八達通出唔到閘,佢會問你起邊到上車,你到時求奇答一個站都得。但你八達通會有你答既站同出站record。建議買張新既八達通!//
更安全方法:由總站去總站,不停買新車飛!(咁之後實上到車)
更安全方法2:慳錢又唔會同客服交手之選:
入閘前買兩張5蚊單程票->用一張入閘->由朝坐到晚->丢左第一張飛佢
搵同伴俾張飛佢->晌閘出面幫你拍第二張5

重申一次:我哋唔做犯法野!!!

緊急情況為
-身體不適
-嗌交
-比人偷野
-見到可疑行李
-見到可疑危險品
-火警
所有野都做
Push
Push
support
好合作 g持
係東西鐵同地鐵都要呀
香港係絕對夠人坐爆地鐵架
push
如果懷疑有人行落路軌
可唔可以用緊急停車掣
但500先係塞到一架車,一條線有好多架,要好多好多人先得
一開始擔心人手分散 愈早塞爆調景嶺一卡車愈早擴展去其他站!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞