*癱瘓地鐵文宣* 幫手傳出去 推上熱門

682 回覆
1887 Like 27 Dislike
身在異國 出綿力輕輕一推
搞癱瘓嘅人唔知會唔會扮撐修例嗰班呢
成日好想試按下消防個塊玻璃, 唔知會係點呢?
好難想像今日地面嘅人落哂地底
唔好再推MTR
https://lih.kg/1211833
大家互相幫助!
Pishhhhh 港鐵成日壞車都無乜分別啦
僱主要識得「互諒互讓」嘛
Push
【一名警方人員的提議】

從WhatsApp收到以下訊息,從行文看,寫此訊息者是一名警方人員,以下是他的提議:

//大家好,當然我唔會開自己名,但近幾年見到香港情況每況愈下,知道年青人,都係想香港好,但我自己有心無力,只能夠俾方向大家。

但首先,要鬧下,你地班後生仔,係好有勇敢!但真係係無腦!

拜託你地醒少少當幫手,果晚衝立法會做咩?已經同你地講,立法會裡面無人架,衝黎係無意思,你地明唔明?

OK,好,當你地幾千或者幾萬人好撚好抽得,打撚低在場所有伙記,之後再好撚勁,打撚低埋增援伙記,再衝撚左入立法會,拍曬手掌,興奮一陣,隔咗一陣,再再再衝撚死曬黎支援既伙記,去到最後最後咪俾我地收你地皮,你地班友,唔好話幾千人,我俾夠你103萬人衝,都無撚用,我地一架水車都收你地包皮?點解?你估我地老細仲係事頭婆?好簡單我地伙記有炮,你地有無?𠝹刀?咪玩啦。我地做咩都係合法,你地做咩都唔合法,我地係絕對有權拉人,玩到你地死。

你地一定唔啱聽,唔中意,唔認同,唔同意 ,但絕對係事實。

之後我想講既係

希望大家從呢個方向出發

談判 及 不合作運動

特首又唔係你地選出黎,佢點解要聽你地講?立法會你地又夠唔夠人?點解要同你地談判?點解淨係同商界談判?點解淨係揾劉生傾?大家都明,答案好簡單,佢地可以影響到香港運作。

你地邊度邊度罷工,罷市,罷課,野餐,露營,慢駛,靜坐,絕食,苦行,甚麼大小包圍,衝擊,唔好意思,算吧啦,無用的,除非你地有槍打仗,仲有,全香港政府部門私人公司都係會聽我地指令,我地權係好大的,需要既話,我地一定揾到理由拉你地,封你地艇,仲唔明?

我地一定贏你!

你地要要要要要要要要
揾到政府要同你談判既方法。

俾個意見大家

香港命脈其中之一

港鐵

我地之前試過啦,點點點,佔領中環堵塞馬路,都係果句,你地係唔合法,可以拉得,我地伙記要清場無問題無難度,收你地包皮,易過借水,只係俾你地玩一陣,唱下歌跳下舞,睇下幾點夠鐘落命令咁解。

港鐵係暫時會令到政府有壓力,因為會影響全香港市民。

港鐵有幾多架列車?90架?我送夠200架好無?一架列車裝到幾多人?你地睇下 平時放工返工塞燃到爆,半分鐘一架列車都頂唔順。

唔係唔係唔係叫你地佔領企係月台,車站站,拉橫額示威,叫口號,千其千其千其唔好呀!你地做依啲野,我地可以逗下你,拉你返去。

但你地坐列車塞滿人,好似同胞咁,企係度又好,坐係地下又好,拎個合尺寸行李,站站唔落車,俾附加費游車河又有冷氣嘆,搞到港鐵站站飛車,任何人無得上車,係,無錯,港鐵係有鏡頭錄住你地,但你地又無犯法,遊蕩罪又拉你地唔到,你地只不過撘港鐵,我地又吹你地唔脹,我地伙記又唔洗打你地,你地又舒服,唔明?淨係港島線或者油尖旺線或者東鐵,是但一條都好鬼麻煩。

對住呢個政府,不合作運動係有用過你地遊行,示威衝突,罷咩罷咩,仲唔明?香港係最繁忙嘅時候冇左港鐵會點樣?咪即係心臟停止運作,提示就俾埋你地,其餘細節就由你地年輕人自由發揮決策吧。

睇到依度,我張太空卡同電話已經丟爛,我唔會回覆任何訊息。提提大家,你地網上又好,群組又好,咩apps都好,講野小心,我地伙記任何地方,無時無刻,都睇住!記住我地轉左老細,唔係事頭婆。

有機會,再分享其他,香港命脈之不合作運動,唔係金融地產。

完。

對癱瘓地鐵行動有懷疑嘅巴絲打不妨參詳吓
pp
大圍 金鐘
油塘 側魚涌
美孚 南昌
原則上我唔反對癱瘓香港經濟計劃
但我怕癱瘓地鐵會影響聽日出金鐘嘅義士
唔佔啦咪玩
記得買飛好了 唔好用八達通
push
push
老老實實,要癱地鐵除左要大量人,仲要團結,係一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞