坐係屋企個班覺唔覺得慚愧

317 回覆
987 Like 303 Dislike
我係果度只係留咗一兩個鐘都覺得好慚愧
好慚愧 捱咗10個鐘 係前線中曬招而家返到屋企都想出番黎
港女岩岩走左 好勇咁衝上最前幾排
除左食左幾粒催淚彈 然後冇咩幫到手
我覺得好慚愧
我都係一直喺前排
係咁食催淚彈,到走嗰刻覺得成件事好冇意義
真係好灰好絕望
琴晚4點到左然後朝早11點幾番左屋企瞓...
明明走前仲好和平...一瞓醒咩都變曬
真係好對唔住....
騎劫人 ??企係道德高地逼人認同你

你有你政治立場,要點樣係你既自由

我有我自己生活有我家庭,我出唔出黎都係我自由,關你撚事?我駛慚愧?

你咁樣逼人跟你認同你,同你口中強逼人既中共同港府有撚分別?
一樣係一言堂,自己做既就岩哂,人地唔follow 就踩人侮辱人?我挑
好撚慚愧
平時屌開既耶撚都威過我
我人係外國,但種種原因令我不得不放棄
我可以做既,就係見證住你的既義勇
然後同我附近既外國人講
要佢地留意香港宜家發生緊咩事
對唔住大家
我今日不停上前線幫人急救
連自己個枝哮喘藥都比埋人
但食左廿幾粒彈後,自己都哮喘
要返屋企休息
對唔住留係金鐘嘅勇者
坐屋企都唔緊要,起馬有幫手做backup, spread下啲資料吖。 你老母有條友仲要po ig story去食海底撈
話緊你啊屌你老母
唔慚愧
不嬲對大多數香港人冇好感
亦未覺得衰到要以死相搏
但尊敬抗爭嘅人
不過樓主呢啲搞分化就只會令支持自己理念嘅人減少
死仆街
對唔住
收嗲啦!屌你老母
留返條命移民
有。冇勇氣去前線。只係冇時冇睇住事態發展。
對唔住
(係巴士見到d人睇住劇笑曬咁,好撚燥,好想同佢地講,出面有班年輕人香港人守衛緊我地呀!今日真係唔會笑撚得出囉!)
但見到自己都係坐緊係同一架巴士,我又同佢地有咩分別
Sorry! 但依然會睇住事態發展
屌你老母你係咪香港人嚟,唔出嚟幫手就收聲
唔係企出黎先叫有做野嘅 大家都喺唔同崗位為件事嘅 有啲喺前面衝 相反亦都要有人喺後面提供軟件同硬件支援同補給
一個可以出軍隊打人民嘅政權
點解會覺得奇怪?
今日係咁講咩警例仲奇怪
如果你信法例就唔使反送中啦
唔出嚟冇所謂 但係不聞不問個班 希望你地快啲收皮
尋日搵班friend傾一齊嚟 但最後都淆底
今日成日mon住連登同直播 見到有咁多人肯企出嚟 覺得自己真係好撚冇用 好撚垃圾 我唔配做香港人 我愧對香港 對唔住
覺 冇勇氣企出黎
好慚愧
食完催淚彈就返左屋企。
見到直播有好多人繼續留守,非常慚愧
我中咗3輪嘅胡椒就痛到冇力繼續抗爭落去
我好慚愧
好對唔住香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞