金鐘站逢年輕人被一字排開搜身!!

691 回覆
1626 Like 13 Dislike
搭緊東鐵都有兩個差佬企係到周圍望
到底呢度仲係咪香港???!
屌你老母一齊出去幫拖啦! 唔衝都玩擾亂視線
[想衝但又怕嘅入嚟] 各種分工 衝要用腦有陣形
https://lih.kg/1200053
點解唔叫得差佬
你地叫緊差餉嫁喎
鄺神好man
【本報訊】「查身份證就算啦,仲要搜身!」一名 20歲火爆青年,昨晨在葵涌石籬邨找友人夜蒲,途中遇警員截查,他拒絕搜身,並「吹雞」召來四紋身漢叫囂助威。其間,事主指警員掉了其身份證在地上,與警員起爭執,糾纏間一名警長被打爆嘴,大批警員聞訊增援將兇徒制服。青年涉襲警及妨礙警務人員執行職務被捕及起訴,今早提控法庭;警長受傷需送院。

稱身份證被揼落地
被捕青年 20歲姓劉,任職跟車工人,據知他在石籬邨居住逾 10年,近年遷居觀塘。昨日凌晨 1時許,他單獨往邨內找友人,一邊傾手機一邊行至石籬邨一期商場對開時,警方新界南一隊衝鋒隊警員包括一名警長、一名男警及一名便裝女警巡經上址,認為劉形迹可疑截停搜查。劉怒說:「我住喺度十幾廿年,查身份證就算啦,仲要搜身。」拒絕搜身,並致電吹雞召來四紋身漢,四漢趕至聲援叫囂助威,場面混亂。

其間,劉的身份證跌落地上,劉聲稱:「你將我張身份證揼落地。」女警即反駁:「你冇畀張身份證我哋。」雙方各執一詞,糾纏間,警長被人打爆嘴角,倒下時左膝着地受傷;有男警大喝:「你做乜打我沙展呀……襲警呀。」劉的死黨見狀起哄,大叫:「唔好打,差佬打人!」在附近巡邏警員聞訊趕至增援,將劉制服按在地上,以涉嫌襲警及妨礙警務人員執行職務將他拘捕及落案起訴,今早提控於荃灣裁判法院;警長受傷需送院。

根據法例,市民若拒絕被警員即場搜身,有權要求到警署搜身,最好有證人帶往警署目擊過
程。

回帶,如果個個都拒絕即場搜身,要求到警署搜身,咁差佬咪好唔得閒?大家千共唔好咁做!
on L 9 有無人可以報到比其他國家記者睇
我聽日/晚 出嚟幫你哋手畀佢守身,

或者企係你哋側邊 hold 多佢幾個人.

逼佢晒時間搜埋我, 咁你可以走先.

出去金鐘行街睇風景係合法既, 唔使驚.
抵丫咬住隻狗
Cls 大權到
CLS
死臭狗 有冇人sd去外國同人權組織投訴
依刻開始要令到佢地就算係日常生活都要以做警察為恥/感到壓力

就算唔係直接識啲警犬,可能有個女仔fd個男朋友係做狗
可以比說話佢聽、叫佢分手、send啲警察打9示威者、恰呀婆細路既相比佢、問佢原來你男朋友係啲咁既人

講真有個揀得做狗既女仔做fd要唔要都罷
無錯呀, 擺明無事做都比佢搜吓, 沖淡啲登記咗既人.

得10個押低咗就有用啫,

一萬個, 10萬個押低咗 既話其實就等於無押過一樣.

普通人都專登去吓金鐘幫吓手沖淡佢個 list.
胸部襲擊重現
本身諗緊去唔去
睇完即出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞