金鐘站逢年輕人被一字排開搜身!!

691 回覆
1626 Like 13 Dislike
譚文豪先真
如果個袋袋住大量傳單會唔會有事
有無圖share出黎,用黎攻擊黑警名聲,效果應該幾好
屌佢老母
我放佢係書包
唔係個名有個李字都唔知佢係女
又肥又樣衰
有無手足有CAP低張圖
成班圍一個 學生
前線警犬真係慘 , 上面落 order 又要做到隻狗咁
聯合國人權
Sorry 原來係57012
李穎欣 高級警員
乜撚嘢事呀班狗
5.如何辨認警務人員之身份/警察委任證之真偽?

警務人員在以下情況須出示警察委任證:

便衣警務人員:在行使警察權力時,必須表明身分及出示委任證。

軍裝警務人員:一般無須主動出示警察委任證,但如市民提出要求,他們亦須出示委任證,除非情況不容許,或要求不合理。

當警務人員出示委任證,只須向提出要求的市民展示委任證,而不可將委任證轉交任何市民查閱。 如市民對警務人員身份或委任證存有懷疑,可立即聯絡就近警署 查詢
做乜撚野事啊啲狗
大家應該要即刻同所有警犬斷絕來往 無論你地幾fd幾好感情 你永遠唔會估到佢地幾時會出賣你 喺你背後做過啲咩
你條澳門狗 引渡條例都唔使 直接拉你返中國打靶
利申law友
d差佬理論上淨係係"發現任何人行動可疑"(警隊條例第54條)先可以搜身
咩叫"可疑"法庭講到明其實係要客觀事實支持
所以理論上佢地唔可以話想搜就搜又或者單憑你係後生就搜
咁當然只係理論上啦
所以我覺得可以做既就只係如果見到差人就準備定拍片or even 開live
如果佢埋你度話要搜身就問佢原因 同埋記低佢個警員編號
佢唔答係一件事 至少拍片可以叫做保障下自己同埋比多d身邊既朋友知道

有個阿叔問鳩d警犬佢地點解可以俾你罰企,認真,因為有槍
就算今晚唔諗住留守既都去金鐘站!
有幾千人我唔信佢搜得晒!

靠嚇呀?屌你老母!
快d send去各大教會群啦
巴打小心 盡量唔好喺少人嘅地方比狗逗到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞