[緊急] 612 組織BC及BNO人到英領遞交聯署信

304 回覆
297 Like 2 Dislike
六月九日 百萬人遊行 英國已率先出招 今晚國會將就香港情況進行緊急討論
承接較前個Post: https://lihkg.com/thread/1199369/page/7

本人及一眾BC/BNO會員打算緊急組織六月十二日到香港英國領使館遞交聯署信比使館代表 如可以想各位帶同自己既護照出席 到時最後同代表合照之用 (如真的成事)

現急需一眾BC及BNO會員提供以下恊助:
i) 英文叻人草擬一封聯署信,預留足夠空位或空頁,到時即場給眾人自己簽名及寫上自己護照號碼,最後放入信封,封口,直接交比使館代表。無任何影印本或內容的照片留低,確保參與者個人資料不會流出。
ii) 需要英文人或有人脈人士幫手事先知會英國領使館,同睇下咩時間方便佢地出黎收信。
iii) 需要人幫手聯絡或知會 Hong Kong Watch 有關是次請願 歡迎他們派代表出席 然後在他們的FB發佈 當然亦希望佢地幫手搵到西方傳媒採訪
iiii) 需要有BC及BNO既你係度參與, 睇下有幾多人..太少就...算了吧

重點:是次係和平請願 並無留守或佔領打算 重點是表明在港英國國民之立場,表忠及中英聯合聲明已死 在港英人有實在被迫害既風險

其餘歡迎繼續討論/商討
支持 利申bno
會出席既請講出席
當然時間要再傾睇下咩時間大部份巴打得閒
+
早前寫左信比領使既巴打 可唔可以SHARE吓格式?
幾點???
可能夜晚先到
預上午? 使館應該開0830 當1000去 上完去大家咪可以去立法會
想問下本bno無續交唔交得聯署信
一樣
得 你未續姐 唔代表你唔係BNO人
留意返 呢度無大台 我都只係一個樓主而已 唔係咩搞手 大家都係搞手
可唔可以預多幾日
儲多啲人聯署
其實真係有機會搞唔切 真係太少人既話 我會建議三讀前席先搞
幾點
要傾呀 而家聯署信內容既未有呀 有無英文人呀!
幾點
要傾呀 而家聯署信內容都未有呀 有無英文人呀!
推 出席就一定
但英文我真係唔太得
見到你依句
收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞