有冇正統巨蟹巴絲入黎吹水

1001 回覆
29 Like 57 Dislike
生日快樂
多謝
大四。有個四年既女朋友
我比較著重愛情,放愛情係頭幾位。而佢比較看輕愛情,著重學業家人。其實我覺得咁係無錯,只係大家對愛情既定位唔同,難免會令大家都辛苦。

我比較念舊同多愁善感。之前有個ex分咗手好耐都放唔低,啲friend事後同我講我嗰年睇落好唔開心咗一年。即使到而家已經無聯絡,有時諗返都會可惜同傷感。

所以唔知係咪比上一次影響到,我成日覺得呢次我唔可以講分手。但2年前因為呢個問題曾經差啲分。佢話佢覺得佢做唔到take care兩個人既感受,因為責任好重,同埋佢唔可以好似我咁將愛情睇得咁重(但真係我睇得重咩?我只係希望一個星期可以見2次,得閒睇下戲去下其他地方,而唔係一個星期見一次而且只係係佢屋企附近食嘢。嗰陣幾個星期唔傾計,但最尾約佢出黎希望有個了斷佢又唔想分,而我又心軟..

佢其實係個好女仔,專一(唔洗話佢有第二個,因為佢日日都摺lib同屋企),慳家,唔港女。但有時對愛情既排序唔同真係好辛苦..我有講過好多次,佢每次都刻意迴避呢個問題,但都講過佢的確放唔到愛情係佢頭位。但我唔想以後諗返因為一個好似好細既問題而錯失一個咁好既女仔。

有無人可以比啲建議我?
Between講咗一堆唔記得講我係巨蟹 好少係連登講嘢但今晚失眠又咁啱見到呢個post
想問下
點樣睇得出/有咩表現係代表巨蟹想同對方有長遠嘅關係
識左個巨蟹男仔 我有時真係捉摸唔到佢 有時啲小事吵左兩下咁 我都唔記得 點知佢有時又會提翻起
啲記性好到好恐怖 好驚做錯啲咩會影響印象
生日快樂 我都係今日生日
happy birthday x2
蟹仔話做番朋友係咪完
Hapi bday to me too
絲打生日快樂
生日快樂too
生日快樂
生日快樂呀
未必
好記得架
但佢唔係諗住報復
佢只係好記得自己受傷
生日快樂
我就係咁男朋友蟹仔
巨蟹既溫柔會溶化強勢既獅子
我比較要面 間唔中都有火爆脾氣
但黎得快去得多
而佢係我發嬲個陣都係聆聽多 唔會同我硬碰
好快就熄火
所以好少真係互鬧個隻嗌交
平時相處唔洗講啦 巨蟹出名就得人又溫柔
獅子有主見又直接 呢兩個星座可以話係互補
生日快樂
生日快樂
但佢又忽冷忽熱 成日推走我 話做番朋友
之前都係咁 所以先搞到我唔敢應承
根本唔知佢想點
你地點一齊架
忽冷忽熱可能因為佢冇百分百既信心會成功
巨蟹咁需要安全感 怕失敗掛
我地冇咩特別
係出左好多次街 大家都feel到對對方有feel
然後有次行行下街佢突然拖我 咁就一齊左
冇估黎估去既過程
你地點識架 識到一齊用左幾耐時間
唉好難捉摸呀 但追po話冷戰係大忌
巨蟹女 呢期比感情事煩到想死
係咪其他巨蟹女都係好難放低ex
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞