有冇正統巨蟹巴絲入黎吹水

1001 回覆
29 Like 57 Dislike
多d傾計 投其所好
一開始拍拖就講好左 要坦白 有咩問題要攤出黎講
巴打可以試下
男朋友返工好忙 我咁啱放sem break
日日得個幾句 我可以點做
一個返工一個讀書真係好難keep
唯有自己都翻下pt
巴打有冇計
Keep難d 不過可以架 最緊要係肯經營肯溝通

唔好冷戰 唔好玩高逗 一定得嘅
冷戰高逗實死 自己搵fd or 其他野做充實下
其實好唔鍾意自己係巨蟹一有少少事心情就不斷起伏,容易幻想負面野有陣時都唔明自己點解日日都咁唔開心,咁多煩惱,驚自己有精神病
我就係咁樣搞到分手 不過最緊要係識改過
絲打唔好比哂全個世界對方 要搵返以前果個自己
好多時明明咩事都無發生,但自己成日都會心情變到極差
好唔鍾意自己咁敏感多疑
好無安全感
成日唸住對人好 但對方又唔領情 或者根本唔係佢想要既嘢
真係唔知自己想點
好在我係嗰種有咩唔開心好快就好返既人
但心情唔好嗰陣真係down到谷底
又唔想同人講 散發負能量
直覺太準?
絲打你咁好易癡線bo
我就係咁 對呢個世界太無安全感
點樣先對自己好啲
太為人地著想
身邊啲fd都話自己好 係個好好既傾訴對象
但自己有咩嗰陣無人開解到自己
我都想依賴人
未搵到適合自己既樹窿者
最緊要帶眼識人,要分清楚邊d係酒肉朋友,邊d係可傾訴對象
經常都收得自己好埋 我都係
巨蟹好難信人 因為怕全心全意信任一個人會換黎背叛 所以好多時都係要時間慢慢build up 好似起沙堡咁 慢慢提高信任,但係同時亦好脆弱,只要有半點被背叛嘅感覺 d沙就會隨風飄散,慢慢就唔會再信你
所以要同蟹熟,一定要花時間慢慢令對方習慣你嘅存在 先會信任你
我唔算好信星座
身邊啲巨蟹座都係咁為人著想 無安全感 收收埋埋咁
喺人地眼中自己係幾樂觀 值得信賴既人
其實扮出黎
我好軟弱 諗嘢好悲觀
好多時都係自我開解咁應對負能量

巨蟹人真係好sensitive
feel到有少少唔值得信任都會縮沙
習慣咗防衛自己
到真正信任之後 先會表現最內心既自己
佢勁唔得閒 lunch搵佢都唔得閒
食完飯九點幾就訓覺
今日先係佢面前喊完 可能依賴慣 佢突然唔係我身邊 我就好驚 都係巨蟹冇安全感 成日喊
點叫正統
悲劇收場,兩個都收收埋埋
巨蟹永遠將自己收埋 所有負情緒唔會俾人知道 係人面前仲會表現得好樂觀
但當巨蟹可以將佢既負面既一面講俾你知 證明你對佢黎講係一個非常重要既人

我就係咁
成日諗埋一邊真係想死
好似而家咁 勁撚唔開心 明明早兩個鐘先勁開心大笑緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞