投考入境事務主仼2019 (4)

1001 回覆
7 Like 98 Dislike
其實written有幾多人入到好似個個都有咁
唔知有冇70%人入到written
13000幾個applicants 2000幾人有Written 點6成?
batch 2係咪得3個場? 如果係嘅話 batch 2 有得考written嘅 1000人都冇

batch 1+batch 2 有得考written嘅人應該唔過3000
當體能/冇去既人 有3000幾個
都仲有成萬人考group discussion
Batch 1同2分別有幾多個考場?
Written總人數加埋有無2500?
FIB睇返以前大約5-6個揀1個 推返個written test passing rate大約40-50%
有冇巴絲有試過eo io fib
邊一種會難d?
試過FIB 個人覺得唔難 考反應 演技 不過fg未必咁快build up到呢種能力 有少少社會歷練會容易d做到
梗係講緊總數既百分比啦 理得你果組入幾多個 WFC
你唔好話淨係計你自己入到written 100% passing rate tim
有元朗
想問下各位巴絲,written個BLT係中英對照?
各位 加油!
Batch 1&2加埋有幾多個考場
有無人唔考基本法,用CRE個個成績?
又一個星期等fib
搵左依個post好耐

想問筆試點prep? 求救經驗者
考過eo 稅局 筆試都過唔到 好驚

另外 batch1 筆試係著便服定老西多?

我啊 係咪個日考完作文起身走人就ok?
老西,有入境呀蛇會巡查監考
垹講野講到1999都有written
基本野啦下話
咁都要問學人考officer

利申:老西加操班頭
係咪啊
Batch 1 written 好似少於1000人
計埋batch 2 頂盡2000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞