投考入境事務主仼2019 (4)

1001 回覆
7 Like 98 Dislike
巴打中文寫左好多?
英文我好似寫唔夠字
想問中英作文分別考咩呀?
利申第一round已被foul
大灣區
寫左咩方向?
有冇人知一版有幾行 我數唔切字數
我有成4/5題都係撞 做到最後唔想諗
same wor
[member]我反而寫generally feasible 前提係有足夠諮詢 討論 我有acknowledge “standard” for 所有行業係唔合理 但base on nature 某行業好似交通 拍戲 嗰d可以訂立各自嘅標準工時 [member]
part 1係咪要3個sections分別都合格至得?
Yes, Part 1要3份都16分或以上 總分夠51分先pass
其實written既合格率大約幾多 有無考過既師兄分享下
Lihkg 2017 入境事務主任 (2)
條數點推出黎 2000幾人考written
1-2成passing rate 得200-400人考fib 收200個?
膠都廢事派比你
好似年年都唔同
都有機會 根據條curve定個pass mark
不過個大方向都係要part 1三份卷都合格先得
可以係完成整個招聘情序之後submit一份叫 “OPS 003”既form比入境處招募組要求攞返考試成績既copy
要比返copy fee 幾蚊左右搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞