日式放題大喜屋遞交上市申請 去年賺9200萬

347 回覆
583 Like 35 Dislike
呢間野賣同食飼料無分別,難得仲有咁多港豬排隊
咁勁真係上市益街坊咩
字詞上既理解係一樣 都係任你食咁解
但係用詞要睇返當地文化
姐係香港人會唔會講去日式店食buffet
或者講去酒店自助餐叫做食放題咁解
動漫?我淨係睇過多啦a夢
仲有,buffet係自助餐
你去日式放題主要形式都係落單等上菜
當然而家好多為左方便前菜或小食都變相自助
但係唔可以將放題同buffet混為一談
真心有冇高質放題推薦?
臭唔臭唔知
都唔重要

但放題真係好劣
你比同類既錢
正正經經去日本料理
食下成條小鵰魚,魚干阿

已經2個世界
遲d想試元朗個間
巴打覺得食評係點
其實佢報最勁個兩間鋪有冇吹大?
為番廿幾萬一日,佢咁嘅價要一日成千人去食先做到喎
放題=All you can eat

A buffet means a place where you serve yourself, like at Golden Korral. A buffet is a type of all-you-can-eat restaurant.

However, a restaurant can be all-you-can-eat but not a buffet. It can be the normal kind where you remain seated and a waitress brings you your food. For example, there is a Korean restaurant near me where I can order all-you-can-eat Korean BBQ. It is not a buffet. I do not serve myself. The waitress keeps bringing food to me until I am full.
老千股
其實我上面都答左
你答條撚咩
#164呀弱智仔, 問你有乜分別都唔識答
上市咪再集資 集完資咪再分拆上市
到時剩係收息都唔知點計
放題同buffet係日本都好似唔同
放題係放題
buffet叫 viking 唔知乜春,即係維京人是但食法
井底之蛙。岩鹽係大陸不知幾好賺。
仲有個笑撚死人o既故事。

話說深圳有條女,約個有錢仔去岩鹽,點知出到黎4條女風狂點菜,個有錢仔明知係揾水魚,但都開架靚車去付約,到飲飽食醉埋單借尿遁,車一早叫朋友開離停車場係出面等。
結果埋單6千大元個4條女差o的要賣身先出到門口。
嘈乜鳩,明明buffet / all-you-can-eat / 放題都係同一樣野
來源自法文 / 英文 / 日文 , 但意思一樣
格硬話唔同嘅係咪平時鍾意係人面前懶叻扮曬高深嘅on9仔?
點解咁多間放題做極都爆場? 係因為佢大包圍,唔食刺身壽司都仲有好多野食, 極適合一家大細去食,連我個80幾歲既阿媽都肯去, 好難得
真心想高質唔好食放題
天仁都上左啦,其實唔難
咪話你弱智囉 自己都知有分別仲問有咩分別 成個形式都唔同
buffet係自助餐呀 知唔知咩叫自助?
咁到底有冇人答到我
係咪會同fd講去大喜屋食buffet呀?
定係會講去半島食放題呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞