日式放題大喜屋遞交上市申請 去年賺9200萬

347 回覆
583 Like 35 Dislike
咪就係賺d弱智錢 兩個傻仔同我係到拗放題同buffet有咩分別 呢d人既錢最好賺
點解冇人問
合興集團既吉野家香港分店數目=0
但係張圖叫做"本港五大餐飲集團"
佢地原始幾個老細都係做廚出身的,學歷唔高好正常,
不過呢間野都上市,感覺同近年果啲工程公司做殼上市有啲似囉,
唔係咩叫"做靚盤數"呀
去過幾次尖沙嘴間大喜屋,次次去都係大陸人多過香港人wor,啲喼擺哂係門口
賺一億算多啦 一般公司要上市 上一年淨賺2000萬 and再前兩年加埋3000萬就夠上市
呢啲動漫名毒撚你都好理?
垃圾
Lunch食隔夜魚生
大股東兼任大董事,大陸中一學歷
廚佬係唔出奇嘅
不過令我諗起 翠華個老世,無記錯好似係外賣仔出身
而翠華上市後嘅業積& 賣鋪租鋪單野
老粗 暴發後,唔再專心做本業
但求甩手 Un un腳收錢
樓上講得岩,佢地原始幾個老細都係做廚出身的,學歷唔高好正常,後尾大家意見不合,分拆左幾間野出黎,前年準備搞上市又收購返幾間,所以吉壽、大瀛X以前係獨立

但係大喜屋個『老闆』,家族上只係大喜屋既舅父之類,並唔係創辦大喜屋品牌既真正人,創辦人已經過身左,剩返 2x歲仔女,但舅父成日侯住間公司,2x歲仔女唔夠佢鬥,因為舅父太奸

利申:發夢聽到某原始老細講
你真係咁認為?入去做下你可能有其他睇法
搞手只求打個和
咁撚似TVB 啲鳩劇情節嘅
set 1億比員工,其實2千萬已經賺緊.....
屌,你都識講外賣仔出身啦,
係人係鬼辛苦左大半世唔係諗住做大左件事收錢嘆世界,唔通仲諗住好似誠哥咁做到100歲咩,
但求有啲錢剩底比仔女舒舒服服生活就算架啦,
仲諗住養活埋之後幾代人咩,WFC 啦
有無大喜屋個上市申請條link? 想睇下盤數
係? 邊間?
曲直都分唔到?
飲食利潤唔高仲要上市派息俾人咁好
上市原意係集資去做啲你唔夠錢去做ga野
本身無負債又夠流動資金去擴充
上完市仲要請人管數交數多咗長期開資
睇下會唔會又係一間100毛先
証明香港人鍾意劣食當三番
原來都係你
喺到貼多次 等其他巴打都望下
http://www.hkexnews.hk/app/SEHK/2019/2019060302/SEHKCaseDetails-2019060302_c.htm
你望下元氣,過左兩個月香港人咪走返晒去排隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞