日式放題大喜屋遞交上市申請 去年賺9200萬

347 回覆
583 Like 35 Dislike
顯示港豬同蝗蟲品味
果然係咁低質
自己冇料扮四條俾人串兩句 就叫人買啦買啦
笑緊你年報都唔識睇呀 gross profit ,net ratio 點樣先為之好定唔好 你都唔識分

你睇吓你份人 小家到呢
向你解釋 講多兩句俾你聽 就以為人哋鄙視你
問你攞貼士就以為人哋打劫你就係呢種人呀

解釋多兩句俾你聽即係代表 叫你大手買入? 懵到上心口
我係懶得同你解釋呀 傻豬
上市前邊份野話自己無前景 人講咩你就信咩 蝕死你呀
買馬場場買大熱
8憶幾收入賺9千萬 如果係快餐店咪好 日式放題 可以穩定賺到?我當你得
咁我買佢既回報係咩?定係你覺得佢上市由賺9千萬變賺多一倍
你仲係覺得好既我咪建議你買囉 既然咁好 擺明送錢比你啦 仲唔快啲買等咩?
點樣先為之好定唔好 你都唔識分
成句野送返比你
以前收4點,去到5點有得食早場兩舊水
我去食放題主要為咗食刺身
去壽司店散叫幾舊帶子油甘魚已經百幾蚊
差左好多,我差唔多食晒香港/龍所有大喜屋集團

淨講極尚大喜屋,最初岩岩開有磯燒movepickbar乳豬片皮鴨全部都cut晒,其實由最平吉壽去到殿大喜屋

個菜單都分別不大,大多數都係個D野
我係懶得同你解釋呀 傻豬
上市前邊份野話自己叫人快啲去買呀 人講咩你就信咩 蝕死你呀
買馬場場買大冷
8憶幾收入賺9千萬 日式放題 唔可以穩定賺到?我當你唔得
咁我唔買佢 你天才不如講下買邊隻呀?
人哋解釋俾你聽 咩叫做好咩叫做唔好 盈利率幾多percent先至係飲食股來講算處好 你咁把炮講下邊一隻值all in啦
點樣先為之好定唔好 你都唔識分
成句野送返比你
擺明講反話啦 港股係老千市
盤生意係好既話 點解要分比其他人?
港股上市只係為CAP水
你太過睇得起香港d上市公司, 如果行盈利測試, 依家港交所要求3年有純利有5千萬, 大喜屋上年一年就有9千萬, 如果只睇數字佢已經夠晒
發神經

你買股票真係開心 睇野睇表面 完全無分析力 人地比咩數據諗都唔洗諗

放得落口就撈埋同一類
街邊賣生果間野純利係收入70%呀 如果佢上市你咪吹奏到上天?
真係好搵點會上市 似老千股多。
你係咪戇鳩嫁
由頭到尾都無人講過話要買

係笑柒你乜都唔識 8憶幾收入賺9千萬
都可以話少同唔穩定

即係人哋同你講 e間餐廳啲嘢幾好食可以睇下
你就大大聲同人講 攞晒全副身家日日食e間la 唔好食其他啦柒頭
我話你知點解啦 因為券商份報告係咁分,通常就咁寫埋出嚟畀大家做比較,再去解釋就要好長氣。冇乜政治原因。
重覆又重覆點解我話唔穩陣上面已經解釋晒

仲有你個比喻完全9唔搭8
你覺得佢賺個數係多 有潛力 你咪買多啲囉 好合理姐

如果用你既比喻應該係
佢吹到自己好好食 但係我話吹大左 無興趣食
你就話食評全部都係贊 仲問返我識唔識食 結果自己原來唔會食

柒小陣啦 仲想偷換概念
重覆又重覆點解我話好上面已經解釋晒
人哋比同期所有飲食股票好
咁係咪即係代表同所有股票都係好呀

柒小陣啦 仲想偷換概念
我個比如就exactly係

即係人哋同你講 e間餐廳啲嘢幾好食可以睇下
你就大大聲同人講 攞晒全副身家日日食e間la 唔好食其他啦柒頭
其實上市有咩問題
個市場又可以多個話題
投資者又多個選擇
你班連登番去玩你地D雷蟲屌米屎塔啦
上市要你地批準?
有咩問題
維他奶都400億
你唔問佢一包奶值咁多錢?
對呢D連鎖店,鋪租根本唔係問題
淘汰哂D難食冰室/茶記幾好
用來洗錢
thanks
香港幾多人識食?
識食就同睇書/睇戲

要浸/要試/要研究
要肯去學去問

大包圍冇樣精

你要了解大家需要咩
放題只係比一個地方大家
以為好平咩都有得食

其實只係d人唔識食
你問佢地邊到有
好既和式料理?日式串燒?壽司?鐵版燒?
佢地講唔講得出
咪放題
根本冇得揀

要比錢要比時間
要識睇英文

你80歲阿媽做到?
呢個事實個個選擇性盲,飲食行業每賺100蚊
超過30蚊係俾人工,食材廿幾蚊,租十幾蚊,有d食材平既隨時食材加租已經等於人工既支出
人工唔高,19年年薪42萬,18年有share base先收到一球
得個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞