我與part-time女仔的故事

198 回覆
40 Like 22 Dislike
繼續出文
Lm
差唔多
等緊你樓主
Thx
仲有冇人睇
有呀 出啦
喺度
「仆街!」我心諗。
俾人見到偷懶事少,俾人見到佢埃住我事大。
Alice 一打開門,我哋就勁有默契即刻起身扮工。
「Tony , 我搵咗你好耐啦。幾驚你辛苦得滯走咗。」
「唔係吖,我搞掂咗嗰邊,咪諗住返嚟幫下阿Wing 手。」
「阿Ben ,佢喺隔離房搞唔掂吖,你可唔可以返去幫佢」
「少少野都搞唔掂,你真係大雄!」當然啦,呢句我冇講出口 。
「好啦,我返去幫下佢。」雖然我真係好想留喺度,但我又唔可以見死不救。

就係咁樣,我同阿Ben 就執到去放工。係打卡收工之前,Alice 叫咗我,Ben同Wing 入休息室,講咗一大堆野。但我一句都冇聽到,心入面諗緊等陣間點辭職。

「我去拎啲嘢先」Alice 走咗出去。

「喂,我等緊諗住辭職」我拍咗一下Wing 嘅膊頭。
「咁勇,我諗住喺WhatsApp講。」佢有啲驚訝
「梗係啦,快啲了結呢件事吖嘛。」我係一個諗左就會去做,遲少少都會唔舒服嘅人。
「同埋你話過我帶埋我飛㗎嘛!」我望住佢,對佢微笑。
「係嘅,一齊辭啦」
.......
Thx
Thx
「我哋要砍炮唔撈!」
我哋講完呢句後,頭也不回,瀟灑咁離開,留低一面黑人問號嘅Alice 同埋阿Ben。

「一齊搭車返去?」佢問我。
「唔啦,我要個朋友一齊走。」
「咁我走先啦!」
呢個moment,我知道要做D野,唔係可能無機會再見到佢。
「可唔可以加你嘅ig?」一個好老土嘅溝女方法。
「好阿!」佢笑容綻開,拎咗我部手機,不斷撳。
正正因為咁,我更加主動。
「我仲可唔可以要埋你WhatsApp?」
「哇,乜你咁得寸進尺架!咁貪心?」
「我驚之後搵唔到你吖嘛。」
「有緣就會再見。」
佢比返部手機,然後就走咗。

「睇嚟,我都係沒機會架啦!」
.....
「喂,你今日點啊?」勝仔問我
「Ok 啦,冇乜點...」其實啱啱俾人請食檸檬,搞到有啲頹。
「我好掂wo~」勝仔嘴角又再次含春。
「上次同我面試嗰個,原來都係嗰度做。」
「屌你,有冇咁好彩呀」我心諗。
「我仲抄咗人哋牌添。」佢猥瑣嘅笑容,搞到我有啲想郁佢。
「連你都可以抄到人牌,我真係....」我欲言又止。
「你真係咩話?」
「冇野...」費事講出嚟,俾佢取笑同周圍唱。
「點都好啦,有嘢點可以唔益兄弟。下次有靚女,再幫你。」
「唔使啦多謝。」我面無表情,一直都諗緊啱先個女仔。
同埋你一定沒下次....
推一推
由於舊post推唔到,同埋想改名,所以開咗新post。希望大家多多支持!!
新post link:https://lih.kg/1886230
Hello
Hi
記得睇新post
有追呀
多謝支持
大家想睇可以去睇,可以去新post
大家想睇可以去新post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞