兩張圖完全了解:中國三十年改革開放成果

439 回覆
5520 Like 26 Dislike
如果經濟向下滑 啲人仲會唔會咁聽話
佢地唔明今曰富有,係因為香港同世界縱容佢。或者佢地明,但天生反骨dna做就今日滅你全家,毀你國土既結果。我地香港要正視返,香港先係你班大陸支那喱既阿爺,支那只係一個反骨既孫。
以前既中國人,窮,大鄉里,冇見識
但係勤力有骨氣
依家唔窮,可能唔再冇見識
不過成班都係低賤蝗
大媽 奸商 農民 紅衞兵
當消息全部封鎖晒, 你唔知身邊或全中國有幾多人係同一處境, 你會覺得得自己咁慘, 最終只係會自殺
記住隨時食唔哂嫁,拎左先
但睇番而家對國家有優越感果班
日日嗌祖國強大 果堆往往係冇咩文化果堆...
都唔知佢地對強大有咩貢獻 而呢份強大對佢地又有咩撚野用....

E.g新聞訪問港珠澳堆遊客...
好唏噓。。
啱啊
香港咪一樣有班廢老盲撐 問佢俾咩你又答唔出 剩係識講試下冇中國幫 香港會點 on99
好難完全封鎖喎 而家啲人咁依賴電話上網 如果突然全部人冇得上痴線都似

正常人有咩事都唔會諗死啦 佢地實走去搵佢地認為解決到問題既人 即係政府 到時就會發現有一大堆人都有同樣問題
仲要上面班人係山蕃黎 同佢地講道理係冇用
到時就要食返自己既惡果
3個...連個阿哥都係咁
唔夠人講仲會打9人
質素
呢排日日俾我串7咁鐘意大石壓死蟹MA
當年對香港831,依家咪輪到華為囉
誰大誰惡誰正確呀
心涼

問你死未
老母日日話華為勁到要美國傾國之力封殺佢,好榮耀呀
問題佢係睇透過chromecast睇youtube打飛機channel得出呢個結論
畫面好撚諷刺
中華民國個陣咪又係垃圾,貪污唔小過土共。
宜家就台灣好過大陸小小既,
不過對年青人黎講都係鬼國
大家老母都係差不多啦
講乜都總會加一句:"你就係唔幫中國人! 做人唔識飲水思源!"
果張表情真係相信政府係有計傾既
最後換成血淚 真係唔知點講好

而家仲要講學生反殺解放軍
點解奸角係有樣睇
睇左好多次,笑到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞