《銃夢:戰鬥天使》Alita:Battle Angel 電影週邊討論區間 (14)

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
Aladdin budget 同alita差唔多
又有老迪大肆宣傳
但上左兩個禮拜都係得180 million

其實好睇過beauty and the beast,但aladdin竟然少batb咁多

諗番Alita票房都未叫好差其實.......只係無大賺姐
記得比正皮
賺就無乜架啦
但宣傳hea到咁嘅環境下都回返本,口碑搭救
阿拉丁同alita衰同一樣野
落重本cg +真人但好多人唔受落
屌完alita大眼雞之後就屌genie係藍色布歐

但aladdin真係靠will smith頂住套戲
alita真係睇alita
而兩邊男主角既真心麻麻
同埋rotton tomato又黎兩極comment
aladdin critics 56, audience reaction 94

作法自斃啦迪士尼
我而家先留意到aladdin 係rotten tomato比critics踩
真係多撚謝班critics
我有個fd 話阿拉丁評價唔好,唔同我去睇
我都唔明點唔好,明明lihkg同youtuber都讚,原來又係睇左垃圾蕃茄

我唔鐘意老迪用錢買review做法但aladdin真係值得高啲嘅rating

戲劇,卡通同戲我都睇過
劇情真係卡通=戲劇>電影
卡通同theatre都係有交代Jasmine係由不可以自由戀愛到結局可以
戲係無啦啦改佢由唔可以到可以做Sultan
不如叫Sultan Jasmine好無
同埋Jasmine Solo唱出冤屈氣真係多鳩餘
格硬做個scene俾Naomi solo
話迪士尼唔係捧Feminism真係無人信

但還原大路劇情,gag, 唱歌質素同起承轉合呢
歌:卡通=劇~>電影
gag: 卡通~劇~電影
還原:卡通為依歸,就戲>>>劇
電影唱歌真係爭d, 但起碼唱番a whole new world, 三個版本都俾到打冷震感覺先既

結論係電影整體係爭d, 但真係還原得唔錯
但係今次aladdin係老迪自己㗎wor
係咪今次冇買review
critics: 迪士尼,你太有自信了
個topic竟然夠長
Lm&每日一屌美國佬
喺台灣見到
有傳mena係gay
點都好
希望佢同naomi做到bff,佢兩個好正
回錯post
咁佢無理由講話TLJ豬隊友累SOLO仆街既
老鼠咁惡
痴媽筋D Snap Chat Baby Filter

Source: http://dq.tieba.com/p/6151899840
每日一屌美國人老
早晨
早晨有碟買未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞